Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Πως να κάνετε μία σωστή αγορά

Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Τι πρέπει να ξερετε πριν αγοράσετε wide - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Όταν μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πρωινό είτε στο σπίτι μας αλλά είτε σε ένα ξενοδοχείο τότε ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το γλυκό. Το γλυκό πρέπει να υπάρχει πάντα σε οποιαδήποτε μορφή σε ένα πρωινό. Και τι πιο εύκολο από μία λαχταριστή βάφλα που μας δίνει την επιλογή και την δυνατότητα να την συνοδεύσουμε με οτιδήποτε τραβάει η όρεξή μας. Είτε μας αρέσει η νουτέλα η το μέλι ή ακόμα και διάφορα σιρόπια με σαντιγί κτλπ.

Πριν όμως αναλύσουμε τους παράγοντες που θα καθορίσουν το ποια επαγγελματική βαφλιέρα είναι ιδανική για την επιχείρησή μας πρέπει να ξέρουμε τι είδη βάφλας υπάρχουν και μπορούμε να φτιάξουμε με τις βαθύτερες μας.

Αμερικανικές βάφλες.

Οι αμερικανικές βάφλες τις βρίσκουμε συνήθως από ζύμη που έχει διογκωθεί με baking powder, οι οποίες συνήθως χαρακτηρίζονται από το λεπτό και πυκνό τους σώμα. Οι τρύπες που βλέπουμε στο ανάγλυφο της βάφλας είναι συνήθως περισσότερες και μικρότερες σε σχέση με άλλους τύπους βάφλας καθιστώντας τες τέλειες για τη διατήρηση του σιροπιού ή του σάλτσα με την οποία μπορεί να την σερβίρουμε. Επειδή αυτός ο τύπος μίγματος είναι σχετικά απλός, οι αμερικανικές βάφλες δεν σερβίρονται μόνο για πρωινό με γλυκές γαρνιτούρες, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης ως βάση για πιάτα όπως κοτόπουλο, στιφάδο και τσίλι και μπορούμε να τις συναντήσουμε σε πάρα πολλά σχήματα.

Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Τι πρέπει να ξερετε πριν αγοράσετε 3 - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Βάφλες Βρυξελλών

Οι βάφλες Βρυξξελών είναι φτιαγμένες συνήθως από ασπράδια αυγού και προζύμη και αυτό είναι που τις κάνει τόσο αφράτες στην όψη. Συνήθως σερβίρεται για γλυκό με άχνη ζάχαρη και φρούτα, όπως επίσης και με παγωτό. Αυτές οι βάφλες είναι λίγο τραγανές με μεγάλα τετράγωνα βαθουλώματα. Το μέγεθος τους ορθογώνιο και ψιλό – στρογγυλεμένες γωνίες.

Βελγικές Βάφλες

Όσο παράξενο και αν ακούγεται δεν προέρχονται από το Βέλγιο, απλά είναι η βόρειο – αμερικανική έκδοση της βάφλας των Βρυξξελών που είδαμε παραπάνω. Φτιάχνονται με baking powder αντί για προζύμι όπως οι βάφλες Βρυξελλών. Στο σχήμα είναι λίγο πιο φουσκωτές από τις αμερικανικές βάφλες και σερβίρονται ανάλογα με την περίσταση για πρωινό αλλά και για γλυκό μετά από το φαγητό.

Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Τι πρέπει να ξερετε πριν αγοράσετε 1 - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Βάφλες Λιέγης

Οι βάφλες της Λιέγης είναι το πιο κοντινό ξαδερφάκι των βαφλών από τις  Βρυξελλών και των βελγικών βάφλών. Αυτός ο τύπος βάφλας γίνεται με μια ζύμη παρμένη από ζύμη του ψωμιού μπριός. Κρυσταλλική ζάχααρη προστίθεται στο εξωτερικό της βάφλας προς το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος για να δημιουργήσει μια επίστρωση καραμελοποιημένης ζάχαρης που τους δίνει τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση τους. Χάρη σε αυτή την εξωτερική επίστρωση, οι βάφλες Λιέγης δεν θα μουλιάσουν όταν σερβίρονται με φρούτα ή παγωτό και είναι ιδανικές για πωλητές που πωλούν χειροποίητα γλυκίσματα σε καντίνες αλλά και σε επιχειρήσεις που οι πελάτες τους τα παίρνουν στο χέρι. Το άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό της βάφλας της Λιέγης είναι οι ακανόνιστες, ημιτελείς άκρες της.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω όλα αυτά που πρέπει να έχετε υπ’όψιν πριν κάνετε μία αγορά επαγγελματικής βαφλιέρας.

Τι παραγωγή βάφλας έχουμε, μεγάλη ή μικρή?

Θα πρέπει λοιπόν να ξέρουμε πριν κάνουμε την αγορά της επαγγελματικής μας βαφλιέρας τι είδους ποσότητα θα χρειαστεί να παράγουμε καθημερινά. Εάν η επιχείρηση σας δεν είναι μία επιχείρηση που σερβίρει βάφλες στους πελάτες της και είστε παράδειγμα εστιατόριο, ξενοδοχείο η καφετέρια τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μία μόνη επαγγελματική βαφλιέρα.

Η μόνη βαφλιέρα είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν ένα γλυκό μετά το φαΐ για παράδειγμα η ένα κέρασμα στους πελάτες τους. Η απόδοση της μονής βαφλιέρας ανά ώρα μπορεί να φτάσει έως και 50 βάφλες. Βέβαια τα νούμερα δεν είναι σταθερά πάντα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορούν να τα επηρεάσουν όπως την ποσότητα του μείγματος που βάζετε και τη θερμοκρασία που έχουν οι πλάκες της βαφλιέρας και αν τις κρατάτε σταθερά ζεστές η αν τις ζεσταίνετε από την αρχή για κάθε βάφλα.

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν βάφλες και κρέπες τους πελάτες τους τότε η καλύτερη επιλογή είναι να προμηθευτούν μία διπλή επαγγελματική βαφλιέρα. Έτσι θα αυξήσουν αισθητά την παραγωγή και απόδοσή που θα έχουν ανά ώρα. Τα μηχανήματα αυτά είναι κατασκευασμένα για να λειτουργούν συνεχώς και αν η θερμοκρασία στις πλάκες μένει σταθερή τότε η παραγωγή ανεβαίνει.

Για επιχειρήσεις με κύριο προϊόν της βάφλες.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν βάφλες τους πελάτες τους και αυτές είναι οι βαφλιέρες κάθετου ψησίματος όπου στην ουσία η μόνη τους διαφορά από τις κανονικές βαφλιέρες είναι ότι είναι κάθετες και το μείγμα χύνεται από μία εσοχή στο πάνω μέρος της συσκευής.

Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Τι πρέπει να ξερετε πριν αγοράσετε 4 - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε και το Basis System το οποίο είναι ένα σύστημα βαφλιέρας όπου μπορείτε να προμηθεύεστε τις ανταλλακτικές πλάκες με διάφορα καλούπια και σχήματα γιανα βγάζετε πολλές διαφορετικές βάφλες και να καταπλήξετε με αυτό τον τρόπο τους πελάτες σας. Το σύστημα αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ μαζί και με τις ανταλλακτικές πλάκες με τα καλούπια.

Επαγγελματικές βαφλιέρες υπάρχουν επίσης και εκείνες πού αφού τοποθετήσετε το μείγμα στις πλάκες τότε υπάρχει η επιλογή να αναποδογυρίζετε με έναν ειδικό μηχανισμό τις πλάκες όπου στις οποίες βρίσκεται το μείγμα και με αυτό τον τρόπο να πετύχετε καλύτερη όψη και καλύτερο ψήσιμο της βάφλας σας. Με τον ανάποδο γυρισμό των πλακών το μείγμα απλώνεται ομοιόμορφα στις ζεστές πλάκες της βαφλιέρας και το αποτέλεσμα φαίνεται και στον πελάτη. Η βάφλα που θα βγει από ένα τέτοιο μηχάνημα είναι πολύ ανώτερη γευστικά και από θέμα όψης  από τις κανονικές βάφλες.

Αυτό δεν πάει να πει όμως ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας μόνο αυτό το σύστημα. Σίγουρα μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τις κλασικές επαγγελματικές βαφλιέρες απλά για κάποιους που αρχίζουν τώρα και δεν γνωρίζουν ακόμα πολύ καλά την τεχνική του να φτιάχνουν ωραίες βάφλες, το μηχάνημα καλύπτει το κενό και κάνε τις βάφλες σας εξαιρετικές και απολαυστικές.

Επίλογος

Επαγγελματικές Βαφλιέρες. Τι πρέπει να ξερετε πριν αγοράσετε 2 - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Ελπίζουμε όλα αυτά που αναλύσαμε παραπάνω να σας φάνηκαν χρήσιμα και να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συμβουλές όταν θα έρθει η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επαγγελματική βαφλιέρα. 

Στο Geniko Emporio μπορείτε να βρείτε τις επαγγελματικές βαφλιέρες που ψάχνετε για την επιχείρησή σας. Θα βρείτε όλες τις συσκευές εκείνες που θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε να δώσετε στους πελάτες σας αυτό που επιθυμούν και να τους κερδίσετε για πάντα γευστικά και ποιοτικά.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τις επαγγελματικές βαφλιέρες και τον επαγγελματικό εξοπλισμό γενικότερα της επιχείρησής σας. Καλέστε μας στο 2118001943 και Info@genikoemporio.com. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να σας λύσουμε κάθε απορία βοηθώντας σας έτσι να κάνετε σωστές αγορές που θα ωφελήσουν εσάς και την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button