Επαγγελματικά Ψυγεία. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε!

Επαγγελματικά Ψυγεία | Geniko Emporio | Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εστίασης
Επαγγελματικά Ψυγεία | Geniko Emporio | Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εστίασης

Αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια επαγγελματικού εξοπλισμού. Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην έχει ψυγείο και καμία επιχείρηση που να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Ένα εργαλείο πολλές φορές ακριβό για την τσέπη αλλά εξαρτιόμαστε τόσο πολύ από αυτό και πρέπει να είναι καλό και να μας εξυπηρετεί. Τα επαγγελματικά ψυγεία. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε όλα αυτά που πρέπει να πάρουμε υπ’όψιν πριν κάνουμε την αγορά του επαγγελματικού ψυγείου για την επιχείρησή μας από την θερμοκρασία που πρέπει να πιάνει μέχρι το που να τοποθετήσουμε το μοτέρ μας.

Πιο αναλυτικά σας παραθέτω τα σημεία στο οποία θα αναπτυχθούμε όσον αφορά τα επαγγελματικά ψυγεία.

  • Όριο θερμοκρασίας επαγγελματικού ψυγείου.
  • Τύπος ψύξης. Στατικός ή όχι.
  • Τοποθέτηση ανοιγόμενης, συρόμενης πόρτας, κουρτίνες νυχτός (για ψυγεία Self Service) ή τυφλό; Και γιατί;
  • Σωστή τοποθέτηση μοτέρ επαγγελματικού ψυγείου.

Όριο Θερμοκρασίας Ψυγείου

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε εκ των προτέρων τι θέλουμε να συντηρήσουμε ή να καταψύξουμε πριν κάνουμε την αγορά ενός επαγγελματικού ψυγείου. Ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με τα όρια των θερμοκρασιών των ψυγείων γιατί άλλο όριο θερμοκρασίας θα έχει ένα ψυγείο για να κρατάμε κρύες τις μπύρες ( -2 βαθμούς) και για αναψυκτικά ( >2 βαθμούς).

Τύπος Ψύξης. Στατικός ή όχι.

Στα επαγγελματικά ψυγεία υπάρχουν δύο είδη ψύξης. Η στατική ψύξη και η στατική ψύξη με ανεμιστήρα. Η διαφορά ανάμεσα στα αυτά τα δύο είδη ψύξης είναι πως στην στατική ψύξη το φρέον κυκλοφορεί στα τοιχώματα του ψυγείου. Τέτοιου είδους ψυγεία είναι καλά για την ψύξη παγωτού. Η δεύτερη κατηγορία ψύξης, στατική με ανεμιστήρα είναι ουσιαστικά το ίδιο ακριβώς αλλά στο πάνω μέρος του ψυγείου υπάρχει ένας ανεμιστήρας που βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα που υπάρχει στο ψυγείο ο οποίος ψύχεται από το φρεόν. Το συναντάμε συνήθως στα επαγγελματικά ψυγεία – βιτρίνες όρθιες για τα αναψυκτικά.

Τι είδους πόρτας είναι καλύτερο να επιλέξουμε για το επαγγελματικό μας ψυγείο;

Οι επιλογές που έχουμε για το τι είδος πόρτας είναι καλύτερα να επιλέξουμε είναι 4. Ανοιγόμενες πόρτες, ανοιγόμενες πόρτες με κρύσταλλα, συρόμενες πόρτες, ανοιχτά ψυγεία τύπου self service.

Ανοιγόμενες πόρτες: Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τα επαγγελματικά ψυγεία αν θέλουμε να δώσουμε βάρος στην τέλεια μόνωση των ψυγείων και καλύτερη διατήρηση του περιεχομένου του. Σχεδόν μηδαμινή απώλεια αέρα. Επαγγελματικά ψυγεία με ανοιγόμενες πόρτες είναι ιδανικά για ψυγεία σε εσωτερικούς χώρους ( αποθήκες τροφίμων η κάπου που δεν υπάρχει άμεση επαφή με τον πελάτη ).

Ανοιγόμενες πόρτες με κρύσταλλα: Αν επιλέξετε αυτές τις πόρτες, τότε η μόνωση σε σχέση με τις πόρτες χωρίς κρύσταλλα, αρχίζει να μειώνεται γιατί μπαίνουν τα κρύσταλλα, όμως το περιεχόμενο του ψυγείου είναι ορατό χωρίς να χρειαστείτε να το ανοίγεται κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι. Τέτοιου είδους επαγγελματικά ψυγεία είναι ιδανικά και για αποθήκες τροφίμων ή ακόμα και για έκθεση στον πελάτη αφού μπορεί κάποιος να δει το περιεχόμενο τους χωρίς να χρειαστεί να το αλλάξετε.

Συρόμενες πόρτες: Αυτού του είδους οι πόρτες είναι συνήθως αυτές με τις μεγαλύτερες απώλειες στην ψύξη διότι είναι η φύση τους τέτοια που τοποθετούνται σε μαγαζιά που ο πελάτης μπορεί να ανοίξει και να πάρει αυτό που θέλει κατευθείαν μόνος του, άρα τέτοιοι τύπου επαγγελματικού ψυγείου απαιτούν συνήθως ίσως μεγαλύτερο μοτέρ αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί σταθερά χαμηλή θερμοκρασία. Κάτι που με μικρό μοτέρ δεν μπορεί να το καταφέρει. Επίσης για τους ίδιους λόγους η κατανάλωση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη σε ρεύμα.

Ανοιχτού τύπου Self Service: Σε αυτού του τύπου τα επαγγελματικά ψυγεία η κατανάλωση πάντα είναι μεγαλύτερη λόγω του ότι είναι συνέχεια ανοιχτά και πρέπει να διατηρούν την θερμοκρασία σταθερή. Τα επαγγελματικά ψυγεία self sevice  διαθέτουν επίσης έναν μηχανισμό που σπρώχνει αέρα προς τα κάτω και δημιουργεί μία αόρατη ”κουρτίνα” και βοηθάει την ψύξη να μένει όσο το δυνατόν σταθερή και για αυτό αν τοποθετηθεί αυτός ο μηχανισμός τότε αυξάνονται και οι απαιτήσεις οπότε θα χρειαστεί να έχουμε μεγαλύτερο μοτέρ. Σε τέτοιου τύπου επαγγελματικά ψυγεία καλό είναι να τοποθετούνται και κουρτίνες νυχτός που κλείνουν το ψυγείο ουσιαστικά τις ώρες που το κατάστημα μένει κλειστό για να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος.

Επαγγελματικά ψυγεία - Ψυγεια - Παγκοι | Επαγγελματικός Εξοπλισμός - Geniko Emporio
Επαγγελματικά Ψυγεία – Πάγκοι | Επαγγελματικός Εξοπλισμός – Geniko Emporio

Σωστή τοποθέτηση μοτέρ επαγγελματικού ψυγείου

Όταν έρθει η ώρα και τελικά αποφασίσουμε να αγοράσουμε το επαγγελματικό μας ψυγείο τότε θα πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε όσον αφορά το μοτέρ. Πολλά επαγγελματικά ψυγεία όπως τα ψυγεία πάγκοι ή τα ψυγεία Self Service μπορούν να έχουν το μοτέρ τους ενσωματωμένο αλλά πάντα υπάρχει και η επιλογή το να τοποθετηθεί το μοτέρ σε εξωτερικό χώρο.

Οι λόγοι που τοποθετούμε ένα μοτέρ έξω από το κατάστημα μας είναι πρώτον να μην αυξάνουμε τις θερμομονάδες του χώρου και να τον ζεσταίνουμε. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά για καταστήματα με περιορισμένο χώρο, το να υπάρχουν 2 και 3 ψυγεία στον ίδιο χώρο με ενσωματωμένο μοτέρ μπορεί να αυξήσει αισθητά τους βαθμούς του χώρου.

Επίσης ένας άλλος λόγος είναι και ο θόρυβος που κάνει ένα μοτέρ όταν λειτουργεί και ειδικά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και για εσάς αλλά και για τους πελάτες σας. Παρολαυτά πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας πώς όταν ένα μοτέρ τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο πρέπει να γίνει μία σχετικά απλή εγκατάσταση από κάποιον επαγγελματία ψυκτικό για να συνδεθούν το μοτέρ με το ψυγείο. Επιπλέον ένας άλλος παράγοντας όσον αφορά τον θόρυβο είναι όταν τοποθετηθεί έξω το μοτέρ να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ενοχλεί κάποιον γείτονα είτε κατάστημα ή σπίτι για ο θόρυβος τον μοτέρ πολλές φορές είναι αρκετά δυνατός και διαρκείς ειδικά για τέτοια ψυγεία που θα πρέπει αναγκαστικά συνέχεια σε λειτουργία.

Μία γενική πληροφορία για όλα τα ψυγεία είναι πως όλα τους κάνουν αυτόματη απόψυξη τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και έτσι δεν πιάνουν καθόλου πάγο.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενημερωτικό και να σας βοήθησε. Μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα επαγγελματικά ψυγεία για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης και να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με επαγγελματικό σας εξοπλισμό και επαγγελματικά ψυγεία. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι: 2118001943 | Info@genikoemporio.com .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button