Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
9-logoi-pou-ta-estiatoria-apotigxanoyn

9 λόγοι που τα εστιατόρια αποτυγχάνουν

9-λογοι-που-αποτυγχανουν-τα-εστιατορια - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Αποφασίσαμε να αναλύσουμε όλους τους λόγους και τις αιτίες για τους οποίους πολλές από τις επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα αποτυγχάνουν. Σίγουρα για πάρα πολλούς ακούγεται περίεργο νομίζοντας πώς θέλουμε απλά να πούμε τα αυτονόητα, δηλαδή ότι λόγω της κρίσης πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και συνεχίζουν να κλείνουν.

Παρόλα αυτά όμως αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε καθόλου για την κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά για τους λόγους τους οποίους οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μπορούν να ελέγξουν.

Πολλά από αυτά που θα πούμε μπορεί να σας φανούν πολύ προφανές αλλά η αλήθεια είναι ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο πάρα πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης στην Ελλάδα παραλείπουν να εφαρμόσουν τα πιο απλά πράγματα που μπορούν να εξασφαλίσουν την επική επιτυχία της επιχείρησής τους.

Ας δούμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους τα εστιατόρια αποτυγχάνουν.

Έλλειψη εμπειρίας του ιδιοκτήτη.

Εννοείται πως όλοι αρχίζουν από το μηδέν και τι κάνεις από αυτούς που επιλέγουν να ανοίξουν ένα εστιατόριο, έχουν την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται για να το στήσουν σωστά και να το δουλέψουν όπως πρέπει. Παρόλα αυτά όμως κάποιος που παίρνει διαδικασία να επενδύσει σε μία καινούργια επιχείρηση οφείλει να κάνει την έρευνα που χρειάζεται για να γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτό που θα κάνει την επιχείρησή του επιτυχημένη και τι θα τον αναγκάσει αν δεν εφαρμοστεί σωστά να την κλείσει και να χάσει τα λεφτά του.

Επίσης ένας ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης γενικότερα και όχι μόνο επιχειρήσεις εστίασης θα πρέπει να κατέχει την ταπεινότητα και τη νοοτροπία του μαθητή και με ανοιχτό μυαλό να μαθαίνει συνεχώς από τα λάθη του και από οποιαδήποτε πηγή μπορεί να αντλήσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα τον βοηθήσουν να πάει μπροστά.

Έλλειψη καλής διαχείρισης των χρημάτων.

Το να καταφέρει κανείς να στήσει μία επικερδής επιχείρηση, ένα ωραίο περιβάλλον για τους πελάτες του και να προσφέρει ένα καλό προϊόν και να μην καταφέρνει να διαχειριστεί τα χρήματα του σωστό τρόπο είναι πραγματικά λυπηρό.

Τα εστιατόρια είναι από τις επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να είναι κερδοφόροι τις περισσότερες φορές.

Ένας διευθυντής μιας τέτοιας επιχείρησης θα πρέπει να έχει στο μυαλό πάντα την επέκταση της επιχείρησής του.

Εάν μία επιχείρηση δεν επεκτείνεται τότε συρρικνώνεται.

Εάν δεν καταφέρει μία επιχείρηση να εφαρμόζει όλους τους τρόπους που υπάρχουν διαθέσιμοι για να βγει μπροστά από τον ανταγωνισμό τότε είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Τα χρήματα που κερδίζονται θα πρέπει να μένουν στην άκρη για να μπορέσει να συντηρηθεί η επιχείρηση σε περιόδους όπου η δουλειά δεν είναι ανεβασμένη και δεν θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να επενδύετε πάντα ένα ποσό προς τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης όπως επίσης και στον επαγγελματικό εξοπλισμό της.
Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει πάντα να γλιτώνει χρήματα και χρόνο σε σχέση με το να συντηρεί παλιά μηχανήματα επαγγελματικού εξοπλισμού.

Θα πρέπει να συντηρείται και να επισκευάζεται ο χώρος του εστιατορίου όταν χρειάζεται με σκοπό να διατηρηθεί το επίπεδο και η εικόνα της εταιρείας υψηλό.

Κακή διαχείριση των προμηθειών

Ένα άλλο συχνό παράδειγμα που βλέπουμε στα εστιατόρια είναι οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων να μην καταφέρουν να διαχειριστούν καλά τις προμήθειες που χρειάζονται για την επιχείρησή τους με σκοπό να πετάνε από τα τρόφιμα και να μην εκμεταλλεύονται σωστά τις αγορές που κάνουν καθημερινά.

Κακή διαχείριση προσωπικού

Το προσωπικό όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα μας άρθρα είναι η βιτρίνα της επιχείρησής μας. Εάν το προσωπικό δεν είναι ευχαριστημένο και δεν είναι ευγενικό προς τους πελάτες τότε αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρηση και στους τζίρους της εφόσον οι πελάτες θα σταματούν να σας επιλέγουν.

Επίσης ένας άλλος πολύ συχνός λόγος που συνεισφέρει στην μακροπρόθεσμη Αποτυχία ενός εστιατορίου είναι η κακή διαχείριση προσωπικού όσον αφορά το ωράριο του.

Εδώ αναφερόμαστε στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν εκμεταλλεύονται σωστά το προσωπικό που έχουν στη διάθεσή τους με σκοπό τα λάθος άτομα να βρίσκονται σε λάθος πόστα την λάθος στιγμή με αποτέλεσμα να μην βγαίνει η δουλειά όπως πρέπει.

Η παραγωγικότητα πέφτει και αυτό μεταφράζεται σε μειωμένες πωλήσεις.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όταν δουν τα αρνητικά μιας τέτοιας κακής πρακτικής αμέσως αντί να διορθώσουν τα παραπάνω θα σπεύσουν να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό για να βγει η δουλειά καλύτερα και με αυτό τον τρόπο ξοδεύουν περισσότερα και η επιχείρησή τους δεν είναι το ίδιο επικερδής όπως πριν.

Κακό marketing

Δεν γίνεται σωστή χρήση των social media και όλων των μέσων προβολής μιας επιχείρησης. Πάρα πολλά εστιατόρια εάν κάνετε το τεστ μόνοι σας, δεν βρίσκονται καν στην πρώτη σελίδα της Google όταν γίνει μία τοπική αναζήτηση τύπου “ εστιατόρια στην Αθήνα”, εφόσον η έδρα τους είναι στην πόλη που γίνεται η αναζήτηση.

Επίσης δεν εκμεταλλεύονται το ραδιόφωνο που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί ένα πάρα πολύ καλό μέσο διαφήμισης.

Πολλοί από τους διευθυντές επιχειρήσεων όχι μόνο της εστίασης αλλά και γενικότερα υποτιμούν την δύναμη των φυλλαδίων και τον διαμοιρασμό τους πόρτα-πόρτα.

Τοποθεσία

Πολλές φορές η τοποθεσία ενός εστιατορίου δεν είναι και η ιδανικότερη για να επιτύχει σαν επιχείρηση.

Πολλές φορές η τοποθεσία του εστιατορίου είναι σε μέρος από που δεν περνάει πάρα πολύς κόσμος και γενικότερα μέρος στο οποίο δεν φιλοξενεί αλλα εστιατόρια

Το πάρκινγκ είναι περιορισμένο.

Δεν υπάρχει καλή ορατότητα από τον δρόμο και γενικά από κει που περνάει ο πολύς ο κόσμος για να μπορέσει να δει την επιχείρησή σας.

Ή μπορεί το στυλ του φαγητού που έχετε επιλέξει να προσφέρετε σε εστιατόριο σας να μην ανταποκρίνεται πολύ καλά με την περιοχή που επιλέξατε να το στήσετε.

Δεν δίνεται η κατάλληλη προσοχή στην εικόνα της επιχείρησης.

Όλοι μας έχουμε σίγουρα μία εικόνα ενός εστιατορίου που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε κάτι τέτοιο.

Το να μην δίνετε κατάλληλη προσοχή στην καθαριότητα του χώρου που φιλοξενείται τους πελάτες σας, στο μενού που πιάνει στα χέρια του ο πελάτης, στην καθαριότητα του προσωπικού και γενικά το πόσο περιποιημένος είναι ο χώρος σας, είναι συνταγή της αποτυχίας.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα καταφέρετε να κρατήσετε για πολύ τους πελάτες που σας έχουν επιλέξει όσο καλό και αν είναι το φαγητό.

Φαγητό

Κάποιες φορές δεν υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία στην κουζίνα ενός εστιατορίου για να μπορέσει να προσφέρει ποιοτικά και γευστικά πιάτα στους πελάτες του.

Πολλές φορές μπορεί η ποιότητα του φαγητού να πέσει γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει οικονομία και πολλές φορές μπορεί τα υλικά που επιλέγει να χρησιμοποιήσει να μην είναι και τα καταλληλότερα για το γευστικό αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει.

Επίλογος

Παραπάνω αναλύσαμε όλους αυτούς τους λόγους που θεωρούμε εμείς σημαντικούς και που συμβάλλουν στην αποτυχία μιας επισιτιστικής επιχείρησης και ειδικότερα ενός εστιατορίου.

Ελπίζουμε να βρήκατε την ανάλυση που κάναμε ενδιαφέρον και να βρήκατε πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να εφαρμόσετε και εσύ στην επιχείρησή σας για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της.

Στο Geniko Emporio μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας συμβουλευτείτε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον επαγγελματικό εξοπλισμό, επαγγελματικά ψυγεία, επαγγελματικούς φούρνους κ.α.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για την επιχείρησή σας κάνοντας σωστές και έξυπνες αγορές που θα σας κάνουν να δείτε άμεσα αποτελέσματα στην τσέπη σας τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2241061908 και info@genikoemporio.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
Call Now ButtonΆμεση Εξυπηρέτηση