Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
5-tropo-na-ayksisete-to-kerdos-ana-trapezi-genikoemporio-zagorianos

5 Τρόποι για να ανεβάσετε το κέρδος ανά τραπέζι

κερδος-ανα-τραπέζι - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ γενικότερα όλες οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά πιο συγκεκριμένα όλα τα εστιατόρια και γενικά τις επιχειρήσεις που έχουν τραπέζια και παρέχουν γενικότερα τη δυνατότητα στους πελάτες τους να καταναλώσουν τα προϊόντα τους στον χώρο τους.

Όλες οι επιχειρήσεις εστίασης αναζητούν το κέρδος και σίγουρα αν λέγατε σε κάποιον αν θέλει να ξέρει πώς μπορεί να μεγαλώσει το κέρδος που έχει ήδη επιχείρησή του τότε σίγουρα θα σας έλεγε ναι.

Αποφασίσαμε λοιπόν σε αυτό το άρθρο να μοιραστούμε μαζί σας πέντε τρόπους ή tips που μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα σε όλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που όπως είπαμε παραπάνω δέχονται τους πελάτες στον χώρο τους.

Ένας πολύ μεγάλος παράγοντας που πρέπει να παρθεί υπόψιν πριν κάποιος σκεφτεί να εφαρμόσει τα παρακάτω tips για την επιχείρησή του είναι να ξέρει τι στυλ ακολουθεί το εστιατόριο του. απλό και casual ή εστιατόριο πολυτελείας?

Τα απλά εστιατόρια συνήθως επικεντρώνονται στο να ταΐσουν απλώς τους επισκέπτες τους και να εξυπηρετήσουν όσο περισσότερους μπορούν ενώ τα εστιατόρια πολυτελείας επικεντρώνονται κυρίως στο να προσφέρουν Μία εμπειρία στον επισκέπτη πέρα από ωραίο φαγητό.

Τα παρακάτω tips εφαρμόζονται καλύτερα στα casual και απλά εστιατόρια.

Ας μη χάνουμε χρόνο όμως, ας τα δούμε παρακάτω.

Σωστή οργάνωση του χώρου σας.

Για να επιτευχθεί η σωστή οργάνωση του χώρου σας θα πρέπει να εφαρμόζεται κάποια απλά πράγματα και όσον αφορά τη διάταξη του.

Θα πρέπει να έχετε προνοήσει στις σωστές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών που θα επιτρέπουν στους σερβιτόρους που τα εξυπηρετούν να μπορούν να κινούνται άνετα χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες σας.

Καλό είναι να μην δέχεστε κρατήσεις εάν είστε σε σημείο από όπου περνάει πολύς κόσμος και βασίζεται πάρα πολύ σε αυτόν τον παράγοντα.

Επίσης εάν οι πελάτες της είναι αρκετά μεγάλη και η κίνηση στο χώρο σας είναι ικανοποιητική για σας τότε είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην δέχεστε κρατήσεις.

Ο λόγος είναι για να μπορέσετε να αποφύγετε τις περιπτώσεις που αυτοί που έκαναν κράτηση, ακυρώσουν τελευταία στιγμή και εσείς κρατούσατε το τραπέζι χωρίς να μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε άδικα.

Εάν υπάρχει δυνατότητα καλό θα ήταν να έχετε έναν χώρο που θα μπορείτε να έχετε τους πελάτες που περιμένουν για να εξυπηρετηθούν μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι για να καθίσουν.

Ή ένας πάρα πολύ καλός τρόπος να τους προσφέρετε κάτι να πιούνε για να τους ανοίξει η όρεξη και να περιμένουν έτσι ώστε να μην τους αναγκάσετε να πάνε κάπου αλλού λόγο πληρότητας του χώρου σας.

Σωστή οργάνωση προσωπικού

Το προσωπικό σας μεταξύ του θα πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί άριστα ειδικά σε ώρες αιχμής του εστιατορίου σας.

Θα πρέπει να ορίσετε κάποιους κανόνες με σκοπό πάντα την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πελάτη

Θα πρέπει οι σερβιτόροι να μην αργούν να πάρουν την παραγγελία από τους πελάτες και να μην τους κάνουν να περιμένουν, όσο πιο γρήγορα παραγγείλουν τόσο πιο γρήγορα θα φάνε και ώς αποτέλεσμα πιο γρήγορα θα φύγουν από το μαγαζί σας και οι θέσεις τους θα είναι κενές για τους επόμενους πελάτες σας.

Κατά το καλωσόρισμα, το σερβίρισμα και το μάζεμα των πιάτων στην περίπτωση που τα άτομα ξεπερνούν τα 6-8 τότε θα ήταν καλύτερο να αναλάβουν να εξυπηρετήσουν περισσότεροι από έναν σερβιτόρο για να βγει γρηγορότερα η δουλειά.

Να μην περιμένουν οι σερβιτόροι να μαζέψουν τα φαγητά μόλις είναι για να φύγουν οι πελάτες αλλά μόλις τελειώσουν να τρώνε.

Να υπάρχουν διαθέσιμα μαχαιροπίρουνα ανα πάσα στιγμή και να μην ετοιμάζονται εκείνη την στιγμή.

Μόλις προσφέρετε το γλυκό και δείτε πως το έχουν τελειώσει, τότε να τους πάτε και την απόδειξη χωρίς να χάσετε χρόνο μέχρι να σας το ζητήσουν εκείνοι.

Στην περίπτωση που έχετε κόσμο να περιμένει και οι πελάτες σας αφού έχουν πάρει την απόδειξη συνεχίζουν να κάθονται και να μιλάνε στο τραπέζι τους, μπορείτε ευγενικά να τους προτρέψετε να καθίσουν σε έναν διαμορφωμένο χώρο για αυτές τις περιπτώσεις ή απλά το μπάρ του μαγαζιού για να συνεχίσουν εκεί την κουβέντα τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εξυπηρετήσετε τον κόσμο που περιμένει γρηγορότερα.

Χρησιμοποιήστε προς όφελος σας την τεχνολογία.

Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο όταν οι πελάτες θελήσουν να πληρώσουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ο σερβιτόρος να παίρνει την κάρτα να πηγαίνει στο ταμείο να την χρεώνει να κόβει την απόδειξη πληρωμής πήγαινε πάλι στον πελάτη.

Αυτός ο τρόπος όμως παίρνει πάρα πολύ από τον πολύτιμο χρόνο του προσωπικού σας ειδικά τώρα που ο κόσμος όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί το πλαστικό χρήμα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα POS ασύρματο που θα μπορείτε να το πηγαίνετε στον πελάτη σας και εκείνος να πληρώνει απευθείας γλιτώνοντας σας έτσι πάρα πολύ χρόνο από το πήγαινε-έλα.

Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στον χώρο της εταιρείας σας (σάλα)

Εάν υπάρχει δυνατότητα επιλέξτε να τοποθετήσετε τα τραπέζια εκεί που δεν θα έχουν πρόσβαση και δεν θα ακουμπάνε σε κανέναν τοίχο. Αν ακουμπάνε τα τραπέζια σε τοίχο και ειδικά αν έχετε και καναπέδες τότε προτρέπετε τους πελάτες να καθίσουν παραπάνω στον χώρο σας.

Επίσης μία άλλη αλλαγή που θα μπορούσατε να κάνετε είναι όσον αφορά τα χρώματα που επικρατούν τον χώρο σας.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο κίτρινο και το πορτοκαλί αλλά και γενικότερα οτιδήποτε έντονο χρώμα μπορείτε να βάλετε στο χώρο σας χωρίς να χαλάσει η διακόσμηση του, θα έχει ως αποτέλεσμα να ενθουσιάζει τους πελάτες και να τους αναγκάζει να τρώνε πιο γρήγορα το φαγητό τους.

Συρρίκνωση του μενού

Πάρα πολλοί από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και ειδικότερα εστιατορίων έχουν την λανθασμένη πεποίθηση ότι το να προσφέρεις μεγάλο μενού είναι καλό για τον πελάτη και τον βοηθάει να έχει περισσότερες επιλογές και να επιλέξει τι θα φάει γρηγορότερα.

Στην πραγματικότητα όμως οι πολλές επιλογές μπερδεύουν τον πελάτη και αυξάνουν την ώρα που χρειάζεται για να πάρει μία απόφαση.

Με το να συρρικνώσει το μενού σας και να προσφέρετε λιγότερες επιλογές τότε θα μπορέσετε να μειώσετε τον χρόνο που χρειάζονται οι πελάτες για να αποφασίσουν τι θέλουν να παραγγείλουν και με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τον χρόνο παραμονής των πελατών στον χώρο σας.

Γιατί αν παραγγείλουν γρήγορα τότε θα φάνε γρήγορα και θα φύγουν γρήγορα.

Επίλογος

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που σας δώσαμε παραπάνω να τις θεωρήσετε πολύτιμες και χρήσιμες που να μπορούν να εφαρμοστούν στη δική σας επιχείρηση και να αυξήσουν το κέρδος της.

Πείτε μας τα σχόλια παρακάτω τη γνώμη σας για τους πέντε τρόπους που αναλύσαμε για να μπορέσετε να ανεβάσετε το κέρδος ανά τραπέζι της επιχείρησης σας όπως επίσης και αν δεν συμφωνείτε σε κάτι από αυτά τα οποία αναλύσαμε.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Geniko Emporio μπορείτε να κάνετε ολοκληρωμένες αγορές επαγγελματικού εξοπλισμού για την επιχείρησή σας.

Είτε θέλετε επαγγελματικά ψυγεία, φούρνους, εξοπλισμό κουζίνας, επιτραπέζιο εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη μιας χρήσης, μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Εάν σας ενδιαφέρουν οι σωστές και έξυπνες αγορές ποιοτικών προϊόντων που θα εξυπηρετήσουν άριστα τις ανάγκες της επιχείρησής σας και θα σας εξοικονομήσουν λεφτά μακροπρόθεσμα τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2241061908 και Info@genikoemporio.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
Call Now ButtonΆμεση Εξυπηρέτηση