Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
ti-na-kanete-otan-i-doyleia-sas-peftei-genikoemporio-zagorianos

Τι να κάνετε όταν η δουλειά σας πέφτει

τι-να-κανετε-οταν-πεφτει-η-δουλεια-σας - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αντικειμένου και προϊόντων ή υπηρεσιών που εμπορεύονται αντιμετωπίζουν αναπόφευκτα κάθε χρόνο περιόδους που η δουλειά τους είναι πεσμένη. Οι πωλήσεις χαμηλές και το ηθικό ανάλογα με το πώς πήγε η καλή περίοδος που πόλις πέρασε.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να μιλήσουμε για το τι μπορεί κανείς να κάνει όταν η δουλειά πέφτει. Θα δούμε τρόπους που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να αυξήσετε και πάλι τις πωλήσεις της επιχείρησης σας και τον κόσμο που σας επισκέπτεται στο φυσικό κατάστημα σας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ότι ένα εστιατόριο έχει διανύσει την καλή περίοδο του χρόνου που δουλεύει καλά και τώρα αρχίζει και μπαίνει στην περίοδο εκείνη όπου η δουλειά πέφτει είτε λόγω λήξης της καλοκαιρινής σεζόν η εξαιτίας κάποιου άλλου λόγου.

Ανακαίνιση

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε άμεσα για να εκμεταλλευτείτε την πεσμένη αυτή περίοδο είναι αν έχετε σκοπό να κάνετε ανακαίνιση του χώρου σας είτε της κουζίνας σας, να την κάνετε ενώ η δουλειά είναι πεσμένη για να μπορέσετε να κλείσετε και το μαγαζί για μερικές μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

Αύξηση των πωλήσεων

Όταν η δουλειά πέσει λοιπόν ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό όσον αφορά τις διαφημίσεις και την προώθηση επιχειρήσεων για να σας συμβουλέψει ανάλογα με το πού βρίσκεστε και το τι θέλετε να πετύχετε ποια είναι τα κατάλληλα μέσα για να διαφημίσετε παραπάνω την επιχείρησή σας.

Εάν αυτή διαδικασία γίνει σωστά τότε μπορείτε να μετατρέψετε μία πεσμένη περίοδο του χρόνου σε μία από τις ποιο καλές περιόδους του χρόνου όσον αφορά τις πωλήσεις.

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα social media όπως το Facebook και το Instagram και να προωθείτε καθημερινώς με φωτογραφίες και βίντεο την επιχείρησή σας στους πιθανούς πελάτες σας είτε είναι ντόπιοι είτε τουρίστες.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε επίσης και πληρωμένες διαφημίσεις στο Facebook και Instagram και να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα της ακριβής στόχευσης του κοινού σας που παρέχει to σύστημα διαφημίσεων του Facebook.

Μία μικρή σχετικά επένδυση των 5 ή 10 ευρώ ημερησίως μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προβολή σας μπροστά από 5 έως 15.000 κόσμο που ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας και θα μπορούσε να γίνει κάποια στιγμή πελάτης σας.

Με την προβολή σας στα social media καταφέρνετε και να προσελκύσετε πελάτες που ίσως ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας όπως επίσης και να ανεβάσετε το brand της επιχείρησής σας στους ήδη πελάτες σας.

Ραδιοφωνικές διαφημίσεις

Εκμεταλλευτείτε την κάλυψη των ραδιοφωνικών σταθμών της τοπικής αγοράς σας. Το ραδιόφωνο είναι ένας “ παλιομοδίτικος” σχετικά τρόπος προβολής για την επιχείρησή σας παρόλα αυτά όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πολύ αποτελεσματικός ειδικά εάν το κοινό που στοχεύετε ακούει ακόμα ραδιόφωνο.

Διαμοιρασμός φυλλαδίων

Ένας άλλος τρόπος που μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας είναι το να επενδύσετε σε φυλλάδια προσφορών της επιχείρησή σας και να αναθέσετε τη δουλειά σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή τη δουλειά να σας θα μοιράσουν πόρτα πόρτα και σε επιχειρήσεις εάν το πελατολόγιο σας εκτείνεται και σε αυτές.

Happy hour – Προσφορές

Εντοπίστε ποια από τις ημέρες εβδομάδας είναι χαμηλότερη, ίσως και την αμέσως επόμενη και εφαρμόστε το happy hour ή ημερήσιες προσφορές για όλα τα πιάτα που προσφέρεται στους πελάτες σας. Προσφέρετε τους την επιλογή να έρθουν επισκεφτούν ή ακόμα και να επιλέξουν κατοίκων διανομή (delivery) για τα πιάτα σας.

Προσφέρεται τους μεγάλες προσφορές και μεγάλες πτώσεις τιμών στις ήδη υπάρχουσες τιμές που έχετε με σκοπό να καταφέρετε να γεμίσετε τις πιο ήσυχες ημέρες της εβδομάδας από άποψη πωλήσεων.

Ιστοσελίδα

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα μας άρθρα, κατά τη γνώμη μας δεν γίνεται επιχείρηση του 2018 να μην έχει μία εταιρική ιστοσελίδα και να προβάλεται διαδικτυακά.

Εάν δεν έχετε ακόμα τη δική σας ιστοσελίδα εκμεταλλευτείτε την πεσμένη περίοδο για να την στήσετε και να την ανεβάσετε με τη βοήθεια ενός ειδικού. Θα σας βοηθήσει σίγουρα την εικόνα της επιχείρησής σας προς τους υποψηφίους και ήδη υπάρχον πελάτες σας.

Επίλογος

Ελπίζουμε σε αυτό το άρθρο να βρήκατε πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησης σας όταν διανύετε μία πεσμένη από άποψη πωλήσεων περίοδο του χρόνου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Geniko Emporio μπορείτε να βρείτε τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης που μπορεί να χρειάζεστε για την επιχείρησή σας, επαγγελματικά ψυγεία, επαγγελματικούς φούρνους, επιτραπέζιο εξοπλισμό και αναλώσιμα είδη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και αφήστε μας να σας λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να έχετε σχετικά με τον επαγγελματικό εξοπλισμό της επιχείρησής σας.

Εμπιστευτείτε μας και εμείς θα σας γλιτώσουμε λεφτά βοηθώντας σας να κάνετε σωστές και έξυπνες αγορές επαγγελματικού εξοπλισμού που μακροπρόθεσμα θα σας εξοικονομήσουν πάρα πολλά χρήματα και θα βοηθήσουν στο να προσφέρετε ένα ποιοτικά ανώτερο προϊόν και σέρβις στο πελατολόγιο σας.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
Call Now ButtonΆμεση Εξυπηρέτηση