Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
pos-na-ginete-epaggelmatias-agorastis-genikoemporio-zagorianos

Πως να γίνετε Επαγγελματίας Αγοραστής.

επαγγελματίας-αγοραστής - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Συνέχεια ακούμε διάφορες συμβουλές όπως το να μάθουμε να πουλάμε, να γίνουμε καλύτεροι πωλητές, να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας για να ανέβει ο τζίρος μας σαν να είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να μας απασχολεί κατά το άνοιγμα της επιχείρησής μας.

Φυσικά και το ξέρουμε να πουλάμε καλά τα προϊόντα που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι πάρα πολύ σημαντικό και σίγουρα πολύ χρήσιμο γιατί χωρίς την ικανότητα να πουλάμε σωστά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας δεν θα καταφέρουμε να μείνουμε για πολύ ανοιχτοί.

Μία όμως σημαντική ικανότητα που πρέπει να διαθέτει κάποιος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μιας οποιαδήποτε επιχειρήσεις και ειδικότερα μιας επιχείρησης εστίασης, είναι η ιδιότητα του επαγγελματία αγοραστή και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε με αυτό.

Είτε είστε υπεύθυνος αγορών σε μία μεγάλη επισιτιστική επιχείρηση όπως εστιατόριο και ξενοδοχείο είτε είστε ιδιοκτήτης της και κανονίζετε εσείς για τις αγορές σας, θα έχετε έρθει εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες φορές “αντιμέτωποι” με διάφορους πωλητές εταιρειών του θέλουν να σας προωθήσουν τα προϊόντα τους και να σας κάνουν πελάτες τους.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί από αυτούς είναι μέτριοι στη δουλειά τους και δεν κατέχουν και πάρα πολύ καλά την ικανότητα να σας πείθουν για να αγοράσετε από αυτούς.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους πάρα πολύ καλά και έχουν ένα χάρισμα στον τρόπο που μιλάνε και παρουσιάζουν τα πράγματα και κάθε φορά σας πείθουν να αγοράσετε από αυτούς.

Οι περισσότεροι  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πουν ότι κανείς δεν τους πείθει για τίποτα και πώς κάνουν πάντα την έρευνά τους πριν κάνουν μία αγορά και αποφασίζουν οι ίδιοι για το αν θα αγοράσουν από μία εταιρεία ή όχι.

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι όμως, ειδικά αυτοί που δεν έχουν ασχοληθεί να το να πουλήσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε κάποιον άλλον είναι πως ο καλός ο πωλητής διακρίνεται από την ικανότητά του να πείθει τον πελάτη να αγοράζει το προϊόν ή την υπηρεσία του κάνοντας τον να πιστεύει πώς ήταν δική του απόφαση και πως εκείνος έχει τον απόλυτο έλεγχο. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό δεν ισχύει.

Βέβαια δεν πάει να πει πως οι πωλητές χειραγωγούν τους πελάτες τους και τους πλασάρουν προϊόντα άχρηστα για αυτούς, απλά σημαίνει ότι κατέχουν καλά την ικανότητα της πειθούς. ξέρουν όμως πολύ καλά όπως ξέρετε και εσείς ότι εάν ένα προϊόν δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες που σας δημιούργησε πολίτης πολύ απλά δεν θα τον ξανά επιλέξετε οπότε είναι λίγοι αυτοί που είναι κοντόφθαλμοι και απλά θέλουν να σας πουλήσουν ένα προϊόν ή μία υπηρεσία για μία φορά και να σας εξαπατήσουν. Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες

Αφού αναλύσαμε λοιπόν τα είδη πολιτών που υπάρχουν στην αγορά θα σε δούμε τώρα τα χαρακτηριστικά ενός απλού ερασιτέχνη αγοραστή προϊόντων ή υπηρεσιών.

Πάρα πολλοί από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή υπεύθυνους αγορών όταν σε αναστρέφεται με πωλητές κάνουν πάντα ένα πάρα πολύ σημαντικό λάθος και αυτό είναι το ότι δεν κάνουν αρκετές ερωτήσεις για να μάθουν το προϊόν καλύτερα και δεν διαπραγματεύονται αρκετά.

Ποιος ελέγχει την συζήτηση?

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως πάντοτε σε μία συζήτηση αυτός που κάνει τις ερωτήσεις είναι αυτός που ελέγχει την συζήτηση και αυτός που μιλάει περισσότερο και απαντάει τις ερωτήσεις είναι αυτός που ακολουθεί.

Οι καλοί πωλητές πάντα θα σας κάνουν πολλές και σωστές ερωτήσεις για να μπορέσουν να προσδιορίσουν ποιο είναι το πρόβλημά σας και αν το προϊόν ή υπηρεσία που διαθέτουν είναι κάνει να σας λύσει αυτό το πρόβλημα.

Οι κακοί πωλητές θα σας πάρουν μονότερμα και θα σας “παρουσιάζουν “ το προϊόν τους με μοναδικό στόχο θα σας εξουθενώσει και να σας πάρουν τα λεφτά σας χωρίς να καταφέρουν να σας λύσουν το πρόβλημα που έχετε.

Αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε είναι ότι είτε συνομιλείτε με έναν καλό ή με έναν κακό πωλητή, κανείς από τους δύο δεν θα επικεντρωθεί ποτέ στα αρνητικά και στα μειονεκτήματα που ίσως να έχει το προϊόν ή υπηρεσία που θέλει να σας πουλήσει.

Για αυτό ακριβώς και εσείς θα πρέπει να κάνετε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε για να γνωρίσετε το προϊόν καλύτερα πριν αποφασίσετε αν θα το αγοράσετε ή όχι. Μην φοβηθείτε να πάρετε τα ηνία της συζήτησης και να κάνετε εσείς ερωτήσεις στον πωλητή συγκρίνοντας έτσι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα έναντι ενός ανταγωνιστικού προϊόντος ή υπηρεσίας.

Επίσης δεν θα πρέπει να φοβάστε ή να ντρέπεστε να πιέσετε για να κατέβει η τιμή του προϊόντος που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε. Να είστε όμως πάντα έτοιμοι για μία αντιπρόταση και να μπορείτε να συζητήσετε και να κατευθύνετε εσύ στην κουβέντα με σκοπό να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτή τη συμφωνία.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Κάτι άλλο πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας είναι πώς ένα προϊόν με χαμηλή τιμή δεν είμαι πάντα φτηνό όπως επίσης και ένα προϊόν με την υψηλότερη τιμή έναντι του ανταγωνισμού δεν είναι πάντα ακριβό.

Για παράδειγμα εάν θέλετε να προμηθευτείτε ένα κομμάτι επαγγελματικού εξοπλισμού όπως παράδειγμα είναι επαγγελματικό ψυγείο, θα πρέπει να πάρετε μία απόφαση μεταξύ του να προμηθευτείτε ένα καινούργιο επαγγελματικό ψυγείο ή ένα μεταχειρισμένο.

Θα πάτε στους τοπικούς αντιπρόσωπος επαγγελματικού εξοπλισμού, θα ψάξετε στο ίντερνετ σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και θα συγκρίνετε τιμές.

Οι τιμές που θα βρείτε θα αναφέρονται σε καινούργια επαγγελματικά ψυγεία ή μεταχειρισμένα ψυγεία. Και εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε για το ποιο από τα δύο θα αγοράσετε.

Υπάρχει περίπτωση να επιλέξετε το μεταχειρισμένο ψυγείο και να καταλήξει να είναι η σωστή επιλογή γιατί μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση να μην είχε χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό κτλπ.

Μπορεί όμως στην προσπάθειά σας να γλιτώσετε 250-400€ κατά την αρχική αγορά και επαγγελματικούς σας ψυγείου, να καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα σε ρεύμα και στην φύρα των τροφίμων λόγω της κακής του μόνωσής ή του ελαττωματικού του μοτέρ.

Τι θα αναγκαστείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση? Να αντικαταστήσετε όλα τα προβληματικά κομμάτια του ψυγείου σας. Και τις περισσότερες φορές αυτή η λύση κοστίζει περισσότερο από 250-400€ που προσπαθήσατε να γλιτώσετε στην αρχή οπότε αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι το προϊόν με την χαμηλότερη τιμή δεν είναι και το φθηνότερο αφού στο παράδειγμα που φέραμε μόλις το μεταχειρισμένο μας βγήκε πιο ακριβό από το καινούργιο επαγγελματικό ψυγείο.

Συνοψίζοντας

Κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις όπως είπαμε παραπάνω θα μπορέσετε να δείτε από μόνοι σας στην πράξη κάθε φορά που έχετε να συγκρίνετε τιμές προϊόντων υπηρεσιών που θέλετε να αγοράσετε, προϊόν ή υπηρεσία είναι τελικά αυτό που σας συμφέρει περισσότερο και αυτό που θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα γλιτώνοντας χρήματα από εσάς και την επιχείρησή σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να γίνετε και εσείς ένας επαγγελματίας αγοραστής.

Επικοινωνήστε με το Geniko Emporio για ότι ερωτήσεις έχετε σχετικά με τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης για την επιχείρησή σας, επαγγελματικά ψυγεία, επαγγελματικούς φούρνους, ανοξείδωτες κατασκευές κ.α.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να σας λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να έχετε. Με την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε πάνω στον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης θα σας βοηθήσουμε να κάνετε σωστές και συμφέρουσες αγορές για την επιχείρησή σας. Θα σας εξοικονομήσουμε χρήματα και θα συνεισφέρουμε στο να έχετε μία επικερδή επιχείρηση ξέροντας πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε για τον επαγγελματικό εξοπλισμό σας.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
Call Now ButtonΆμεση Εξυπηρέτηση