Posted on

Προωθήστε την επιχείρησή σας μέσω Instagram.

Πως να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω Instagram - Geniko Emporio επαγγελματικός εξοπλισμός επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων

Στις μέρες μας όπως όλοι γνωρίζουμε τα social media έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και όσο κακό μπορεί να μας κάνει από το να μας αποσπούν την προσοχή από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά τόσο καλό μπορούν να κάνουν σε μας και στην επιχείρησή μας όταν χρησιμοποιηθούν σωστά και τα δούμε σαν εργαλεία για να αναδείξουμε περισσότερο την επιχείρησή μας.

Aπό όλα τα social media που υπάρχουν διαθέσιμα και μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει, το instagram είναι το πιο εκφραστικό κατά τη γνώμη μας γιατί βασίζεται καθαρά σε οπτικά ερεθίσματα δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο. Όλοι έχουμε ακούσει το μία εικόνα χίλιες λέξεις όσο συνηθισμένο και ας έχει καταντήσει να είναι, ποιο αληθές δεν θα μπορούσε να είναι.

Για αυτό και εμείς πιστεύουμε πως στο instagram ειδικά οι επιχειρήσεις εστίασης όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία αλλά και γενικά για οποιοδήποτε είδους επιχειρήσεις και ας μην είναι εστίασης, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα ήταν τεράστιο λάθος να μην το εντάξουμε στη στρατηγική μάρκετινγκ και προώθησης της επιχείρησής μας.

Ας δούμε Λοιπόν παρακάτω όλους τους τρόπους που μπορεί το Instagram να μας βοηθήσει να αναδείξουμε και να ανεβάσουμε περισσότερο την επιχείρησή μας στα μάτια των πελατών μας.

Όπως έχουμε πει για μία επιχείρηση ανεξαρτήτου χαρακτήρα και ειδίκευσης, θα πρέπει να έχει μία ιστοσελίδα για να μπορεί να αναδεικνύει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πιθανούς πελάτες της. όπως όλοι γνωρίζουμε όλος ο κόσμος κοιμάται και ξυπνάει με ένα κινητό στο χέρι οπότε εμείς γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε?

Μία έρευνα έχει δείξει κοντά στο 90% όλων των διαδικτυακών εμπειριών αρχίζουν με μία αναζήτηση στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στο Google. Γιατί λοιπόν ιστοσελίδα της επιχείρησης μας να μην εμφανιστεί στα πρώτα αποτελέσματα όταν κάποιος αναζήτηση για παράδειγμα εστιατόρια στην Αθήνα, το καλύτερο εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη, το καλύτερο ξενοδοχείο κτλπ.

Θα πρέπει λοιπόν στο site μας αλλά και στο instagram να έχουμε ανεβασμένες φωτογραφίες που θα δείχνουν το χώρο το εστιατόριου μας, φωτογραφίες που θα δείχνουν όλα τα πιάτα που μπορεί κάποιος να γευτεί όταν επιλέξεις να μας επισκεφτεί, το προσωπικό που εργάζεται και οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας καλύτερα.

Θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να σκεφτείτε την περίπτωση του να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία φωτογράφο που θα μπορέσει με τις φωτογραφικές του ικανότητες να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις φωτογραφίες των φαγητών που προσφέρετε.

Θα πρέπει έπειτα να κάνετε μία έρευνα όσον αφορά τα hashtag που χρησιμοποιούνται γενικά σε φωτογραφίες εστιατορίων και φαγητών και να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας σε κάθε δημοσίευση του κάνετε στο instagram.

Όταν βγάζετε τις δικές σας φωτογραφίες εκμεταλλευτείτε την βοήθεια που μπορούν να σας δώσουν τα φίλτρα στο instagram για να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τις φωτογραφίες σας.

Επίσης μπορείτε να ενσωματώσετε είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου προγραμματιστή ή του ανθρώπου που σας έχει βοηθήσει να φτιάξετε το site σας να ενσωματώσετε το Instagram στην ιστοσελίδα σας με σκοπό να αυξήσετε τις πιθανότητες οι επισκέπτες σας να δουν τις δημοσιεύσεις του Instagram όταν επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας.

Με αυτό τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε περισσότερους followers.

Προσπαθήστε με κάθε σας δημοσίευση να κινητοποιήσετε τους followers σας με το να αλληλεπιδράσουν με την σελίδα.

Κάποιοι τρόποι που μπορείτε να το πετύχετε αυτό είναι να ανεβάσετε ποστ του τύπου “ πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας γεύση παγωτού” κ.α.

Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε κάποιου είδους διαγωνισμούς και να προτρέπετε τους followers σας να ανεβάσουν φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στο εστιατόριο σας, να χρησιμοποιήσουν ένα συγκεκριμένο hashtag και εσείς μετά μπορείτε να διαλέξετε την καλύτερη φωτογραφία και να τους κάνετε δώρο ένα τραπέζι με όλες τις παροχές που προσφέρει επιχείρησή σας.

Προτρέψτε τους όταν επισκέπτονται το εστιατόριο σας να ανεβάσουν φωτογραφίες και να σας κάνουν tag ή να χρησιμοποιήσουν το σωστό hashtag και εσείς θα τους ανταμείψετε με έκπτωση στο λογαριασμό τους ή με κάποιο γλύκισμα η έξτρα πιάτα για να δοκιμάσουν και κάτι καινούριο.

Ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες καινούργιους στην επιχείρησή σας είναι το να κάνετε μία απλή αναζήτηση στην τοποθεσία που βρίσκεστε και το Instagram θα σας βγάλει όλες τις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει κοντά στην τοποθεσία σας.

Εσείς θα διαλέξετε τη δημοσίευση και αυτόν που την έκανε οποίος θα έχει τους περισσότερους followers και τα περισσότερα likes και θα του προσφέρετε ένα δείπνο με τους φίλους του ή την οικογένειά του δωρεάν και το μόνο που έχετε να ζητήσετε σαν αντάλλαγμα είναι να τον προτρέψετε να ανεβάσει φωτογραφίες στο Instagram και να πει τη γνώμη του είτε σε μία δημοσίευση του εκεί και ίσως να κάνει και μία κριτική στην ιστοσελίδα σας ή σε κάποια πλατφόρμα που σας ενδιαφέρει όπως παράδειγμα το tripadvisor.

Όλες οι παραπάνω τεχνικές που περιγράψαμε μπορούν να εφαρμοστούν και μετά βίντεο. αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι να δοκιμάσετε πολλά πράγματα και να δείτε ποιο από όλα σας φέρνει την καλύτερη απόδοση. Θα πρέπει οτιδήποτε και να κάνετε να έχετε και έναν τρόπο για να μπορέσετε να μετρήσετε με ακρίβεια τα αποτελέσματα που θα φέρει αυτή η ενέργειά σας.

Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι η καλύτερη και πιο αποδοτική και κατά την γνώμη μας και θα συνεχίσει να είναι για πολύ καιρό ακόμα. Ο κόσμος πιο εύκολα θα εμπιστευτεί τη γνώμη κάποιου φίλου του που έχει ήδη επισκεφτεί το μαγαζί που σκέφτεται εκείνος να επισκεφτεί κάποια στιγμή και αν η γνώμη του φίλου του είναι θετική τότε θα τον προτρέψει να πάει, εάν όμως είναι αρνητική τότε μπορεί να μην δοκιμάσει πότε να έρθει και να σας επισκεφτεί.

Με λίγα λόγια αυτό που θα σας κάνει πιο δημοφιλής στην τοπική αγορά δεν είναι τόσο πολύ οι πληρωμένες διαφημίσεις και άλλοι τρόποι προώθηση της επιχείρησής σας όσο την Διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

Ελπίζουμε με αυτό μας το άρθρο να σας δώσουμε μία καλύτερη εικόνα όσον αφορά χρήση μιας επιχείρησης στο instagram. Ελπίζουμε αυτά που αναλύσαμε να σας βοήθησαν και να τους βοηθήσουν στο μέλλον να πάρετε το μέλλον της επιχείρησής σας και την εικόνα της πάνω από όλα, στα χέρια σας και να την φτάσετε όσο ψηλά θελήσετε.

Στο Geniko Emporio μπορείτε να βρείτε όλον τον εξοπλισμό εστίασης για όλες τις επιχειρήσεις όπως εστιατόρια ξενοδοχεία καφετέριες Φούρνους ζαχαροπλαστεία κ.α

Όταν θελήσετε να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση και να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό της αλλά ακόμα και αν θέλετε να κάνετε ανακαίνιση και να αλλάξετε κάποιο από τα μηχανήματα κουζίνα σας τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2241061908 και info@genikoemporio.com . Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να έχετε σχετικά με τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης και οτιδήποτε άλλο αφορά την επιχείρησή σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *