Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για την αγορά Επαγγελματικού Εξοπλισμού?

ερευνα-επαγγελματικου-εξοπλισμού - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Κάθε χρόνο όλες οι επιχειρήσεις εστίασης λίγο – πολύ αναγκάζονται να κάνουν κάποιες αγορές επαγγελματικού εξοπλισμού. Κάθε χρόνο όλο και κάτι θα χρειαστεί να αλλαχτεί από τον εξοπλισμό της κουζίνας, μία βιτρίνα, ένα ψυγείο κτλπ.

Οι περισσότεροι όμως αποφασίζουν να αλλάξουν τον εξοπλισμό τους και να προμηθευτούν καινούργια εργαλεία για την επιχείρησή τους όταν τα παλιά σταματήσουν να λειτουργούν ή όταν μπορέσουν από οικονομικής πλευράς να κάνουν την αγορά του καινούργιου εξοπλισμού.

Όταν έρθει η ώρα όμως να συλλέξουν προσφορές επαγγελματικού εξοπλισμού από τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τους τοπικούς εμπόρους, οι περισσότεροι διαπιστώνουν πως ο χρόνος παράδοσης των μηχανημάτων είναι πάρα πολύς. Ειδικά όταν μιλάμε για επαγγελματικά ψυγεία, επαγγελματικούς φούρνους, φριτέζες επιδαπέδιες και μεγάλες ποσότητες ανοξείδωτων κατασκευών.

Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντονότερο όσο πλησιάζει το άνοιγμα της σεζόν. Στην Ελλάδα η σεζόν σε γενικές γραμμές αρχίζει από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο αλλά σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας όπως είναι η Ρόδος η Κρήτη και άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί, αρχίζουν να δέχονται τουρίστες από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απρίλη.

Εκείνη την περίοδο όπως συμβαίνει παντού όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης όπως είναι κάποια αναψυκτήρια, beach bar και νυχτερινά κέντρα αρχίζουν να ζητάνε προσφορές και να θέλουν να κάνουν τις παραγγελίες τους τον Απρίλη και τον Μάιο. Δηλαδή τελευταία στιγμή.

Αυτό που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι τη μεγάλη ουρά αναμονής που υπάρχει από όλους τους προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού ειδικά για τα μεγάλα μηχανήματα. Ο λόγος για αυτό είναι πως οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης όπως τα μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία δίνουν προκαταβολές και κάνουν αγορές του επαγγελματικού εξοπλισμού που θα χρειαστούν για την σεζόν που έρχεται από τον Ιανουάριο – Φεβρουαρίο.

Βέβαια δεν χρειάζεται κανείς να είναι μεγάλη επιχείρηση εστιατόριο ή ξενοδοχείο για να μπορέσεις να έχει τον εξοπλισμό του στην ώρα του. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλύτερος προγραμματισμός

Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε από πριν τι θα χρειαστείτε και ποιες θα είναι οι ανάγκες σας για τους επόμενους δύο τουλάχιστον μήνες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε για παράδειγμα ακόμη και να μην μπορείτε οικονομικά να κάνετε τις αγορές σας τόσο νωρίς, να δώσετε μία τυπική προκαταβολή και να πάρετε σειρά στην παραγωγή των ελληνικών εργοστασίων και Ελλήνων προμηθευτών.

Στο Geniko Emporio τέτοιες εποχές πάντα συναντάμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με πελάτες μας που έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας για το επαγγελματικό τους ψυγείο 4-7 μέρες πριν ανοίξει το μαγαζί τους.

Δυστυχώς είναι αδύνατον για εμάς να εξυπηρετήσουμε αυτούς τους πελάτες και αναγκαστικά η δουλειά τους πάει πίσω.

Αυτό που κάνουν μετά είναι να ψάξουν αλλού να βρουν το επαγγελματικό ψυγείο ή επαγγελματικό φούρνο που επιθυμούν. Η απάντηση που θα παίρνουνε και από άλλες εταιρείες επαγγελματικού εξοπλισμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα είναι ίδια και με μας.

Παρόλα αυτά εμείς πάντα τους προτρέπουμε να κάνουν την έρευνά τους για να ψάξουν και να βρουν αυτό που πραγματικά θέλουν και αυτοί που θα εξυπηρετήσει καλύτερα την επιχείρησή τους.

Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές όσοι μένουν τελευταίοι και δεν έχουν κλείσει την θέση τους στη σειρά παραγωγής των ελληνικών εργοστασίων αναγκάζονται εάν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για τον εξοπλισμό τους, να τον προμηθευτούν πληρώνοντας έτσι περισσότερα χρήματα, από εταιρείες που βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν και να βγάλουν παραπάνω χρήματα από την ανάγκη τους.

Συνοψίζοντας

Θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε λοιπόν να κάνετε έναν καλό προγραμματισμό 2-3 μήνες πριν το άνοιγμα της σεζόν εάν είστε εποχιακή επιχείρηση που το χειμώνα με ένα και κλειστή και 1-2 μήνες εάν είστε επιχείρηση που είστε ανοιχτοί όλοι του χρόνου. Πολλές φορές θα δείτε ότι χρόνοι παράδοσης θα είναι από μία έως δύο εβδομάδες.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που αργήσει λίγο παραπάνω δεν θα σας πειράξει γιατί θα έχετε κάνει τον προγραμματισμό σας και η δουλειά σας δεν θα πάει καθόλου πίσω.

Για αγορές επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης, επαγγελματικά ψυγεία, επαγγελματικούς φούρνους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2118001943 και Info@genikoemporio.com.  

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε, να σας λύσουμε κάθε απορία σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησής σας όπως επίσης και να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστότερες αποφάσεις που θα ωφελήσουν εσάς και την τσέπη σας μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button