Πλατό Επαγγελματικά. Πώς γίνεται ο σωστά ο καθαρισμός τους.

Πλατό Επαγγελματικά. Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός τους. - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Το πλατό επαγγελματικά είτε είναι ηλεκτρικό είτε υγραερίου αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές μεταξύ των επαγγελματιών εστίασης. Είναι ένα μηχάνημα επαγγελματικού εξοπλισμού που δύσκολα θα λείπει από οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης. Το πλατό το χρειάζεται ένα αναψυκτήριο που σερβίρει σάντουιτς για το ζέσταμα των υλικών που τοποθετούν στα σάντουιτς όπως ομελέτες λουκάνικα κ.α.

Πλατό μεγαλύτερων διαστάσεων θα δει κάποιος επίσης και σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία που βοηθάνε και αυτά σαν μηχανήματα στον μεγάλο όγκο παραγωγής φαγητού που απαιτείται από αυτές με άλλες επιχειρήσεις.

Γιατί πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των πλατό?

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς πρέπει να γίνεται ένας σωστός καθαρισμός  ενός πλατό ηλεκτρικού ή αερίου. Όπως όλα τα μηχανήματα μέσα σε μία κουζίνα έτσι και τα πλατό χρειάζονται συνεχή φροντίδα και συντήρηση για να εξασφαλίσουμε την σωστή τους λειτουργία όπως επίσης και την σταθερά υψηλή ποιότητα και απόδοση του μηχανήματος.

Εάν για κάποιο λόγο παραλείψουμε να καθαρίσουμε το πλατό της κουζίνας μας και αυτό με κάποιο τρόπο γίνει συνήθεια τότε αυτό που θα παρατηρήσουμε είναι ότι το μηχάνημα θα αρχίσει και θα δημιουργήσει στρώσεις από λάδια και λίπη των κρεάτων τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα το να μην θερμαίνεται καλά η επιφάνεια. Εάν η επιφάνεια δεν θερμαίνεται καλά τότε δεν θα μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ψήσιμο των κρεάτων.

Πώς να καθαρίσετε το επαγγελματικό σας πλατό.

Πλατό Επαγγελματικά. Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός τους. Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Για όσους από εσάς έχετε ήδη μία γκριλιέρα ηλεκτρική ή γκριλιέρα υγραερίου και ξέρετε πώς να την καθαρίζετε τότε είστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο γιατί το καθάρισμα ενός πλατό σαν διαδικασία είναι παρόμοια. Τα περισσότερα πλατό στην αγορά είναι ανοξείδωτα, υπάρχουν επίσης και πλατό με πλάκα χρωμίου τα οποία απαιτούν ελάχιστα διαφορετική διαδικασία με το σωστό καθαρισμό τους.

Καθαρισμός ανοξείδωτου πλατό επαγγελματικού.

Χρησιμοποιείστε μία συρμάτινη βούρτσα για να τρίψετε και να καθαρίσετε την ανοξείδωτη επιφάνεια του πλατό. Ενώ τρίβετε τα ξεραμένα φαγητά και τα λάδια της επιφάνειάς μπορείτε να τα πετάτε απευθείας στο συρτάρι που συνήθως έχουν τα πλατό για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μόλις τελειώσετε Μπορείτε να το αδειάσετε στα σκουπίδια.

Εάν υπάρχει πάρα πολύ φαγητό το οποίο είναι ξερό και δεν φεύγει εύκολα με την συρμάτινη βούρτσα τότε μπορείτε να το ανάψετε λίγο για να ζεσταθεί και μετά να το τρίψετε. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει αρκετά.

Κάθε τέλος της ημέρας θα πρέπει να αδειάζετε το συρτάρι των αποβλήτων και των λαδιών και να καθαρίζετε εξωτερικά με κάποιο πανάκι το πλατό σας.

Ανάλογα και με τον όγκο δουλειάς που απαιτείται από τον πλατό σας ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κάνετε τον καθαρισμό όλου του μηχανήματος και καθαρίστε το από πάνω μέχρι κάτω χρησιμοποιώντας τα σωστά καθαριστικά προϊόντα. Μπορείτε επίσης για να μην σκουριάσει η επιφάνεια, μετά τον καθαρισμό να ρίξετε λίγο λάδι μαγειρικό. Ιδανικό για αυτήν τη δουλειά είναι το λάδι σε μορφή σπρέι που χρησιμοποιούνται συνήθως στις κρεπιέρες και βαφλιέρες.

Καθαρισμός πλατό με επιφάνεια χρωμίου.

Πλατό Επαγγελματικά. Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός τους. - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Για τα πλατό με επιφάνεια χρωμίου η διαδικασία που ακολουθείται είναι ελάχιστα διαφορετική και αυτό γιατί το χρόνο είναι πιο ευαίσθητο σαν ειδικό σε σχέση με το ανοξείδωτο και ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνει με περισσότερη φροντίδα  και ελεγχόμενες κινήσεις γιατί το χρώμιο είναι πιο ευαίσθητο και μπορεί να καταστραφεί και να γρατζουνιστεί αν δεν το προσέχουμε αρκετά.

Μετά από κάθε χρήση ή στο τέλος της ημέρας χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα χωρίς κοφτερές και απότομες γωνίες και εφαρμόζοντας όση πίεση χρειάζεται για να αφαιρέσουμε το φαγητό που έχει μείνει, τρίψτε το για να το καθαρίσετε. Μετά συνεχίζουμε χρησιμοποιώντας ένα πανί για να καθαρίσουμε τελείως την επιφάνεια χρωμίου του πλατό.

Όταν αποφασίσετε να κάνετε τον καθαρισμό όλου του μηχανήματος τότε ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως περιγράψαμε παραπάνω του να τρίψετε ελαφρώς με μία σπάτουλα την επιφάνεια χρωμίου και μετά με ένα πανί βρεγμένο και με λίγο σαπούνι να τρίψετε όσο χρειάζεται γιά να καθαρίσει τελείως όλη η επιφάνεια του πλατό σας.

Μετά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα για τα μηχανήματα σας καθαρίστε το υπόλοιπο μηχάνημα που αποτελείτε συνήθως από ανοξείδωτη βάση και αδειάστε το συρτάρι των λαδιών και αποβλήτων.

Θυμηθείτε ότι ο παραπάνω ο τρόπος που αναλύσαμε είναι ο σωστός για τον καθαρισμό ενός πλατό με επιφάνεια χρωμίου. Οτιδήποτε κοφτερά με γωνίες εργαλεία και συρμάτινες βούρτσες  και αν χρησιμοποιήσετε, θα τραυματίσουν την επιφάνεια το πλατό γιατί η επιφάνεια χρωμίου δεν τους ανθεκτική όπως η ανοξείδωτη επιφάνεια.

ΕπίλογοςΠλατό Επαγγελματικά. Πώς γίνεται ο σωστός καθαρισμός τους. - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Όπως είπαμε και στην αρχή αυτού του άρθρου το να γίνεται σωστή φροντίδα συντήρηση και καθαρισμός των μηχανημάτων είναι μία τακτική που μπορεί να κάνει τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό να αντέξει κυριολεκτικά μία ζωή. Είτε έχετε πλατό ηλεκτρικό είτε πλατό υγραερίου τότε οι παραπάνω διαδικασίες καθαρισμού θα σας φανούν χρήσιμες.

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο να σας φάνηκαν χρήσιμες και να μπορέσετε να τις εφαρμόσετε και εσείς στα  επαγγελματικά μηχανήματα της κουζίνας σας. Οτιδήποτε πιστεύετε ότι ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό το άρθρο σχετικά με τον καθαρισμό ενός πλατό, προσθέστε το στα σχόλια παρακάτω. Βοηθήστε και εσείς με τη σειρά σας άλλους επαγγελματίες εστίασης αν μπορέσουν και εκείνοι να κάνουν σωστό καθαρισμό των μηχανημάτων τους.

Στο Geniko Emporio μπορείτε να βρείτε όλον τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης για όλες τις επιχειρήσεις. Παρέχουμε πανελλαδική κάλυψη και όλες οι παραγγελίες εκτελούνται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη διασφαλίζοντας έτσι όσο το δυνατόν λιγότερα μεταφορικά μέχρι να φτάσει η παραγγελία στην πόρτα σας. Όπως τα ηλεκτρικά πλατό και πλατό υγραερίου στο δικό μας κατάστημα θα βρείτε και άλλα μηχανήματα κουζίνας όπως φούρνους επαγγελματικούς και γκριλιέρες αλλά επίσης και επαγγελματικά ψυγεία και επιτραπέζιο εξοπλισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2118001943 και Info@genikoemporio.com. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να πάρετε  σωστές αποφάσεις και να κάνετε συμφέρουσες αγορές για την επιχείρησή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button