Επαγωγικές Εστίες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήση τους?

Επαγωγικές Εστίες. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία
Επαγωγικές Εστίες. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο επαγγελματία

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στο να χρησιμοποιούμε επαγωγικές εστίες στην κουζίνα μας. Πολλοί επαγγελματίες συνήθως χρησιμοποιούν εστίες ηλεκτρικές λόγω του ότι είναι οι σίγουρη και η κλασσική λύση γενικά για τις επιχειρήσεις εστίασης και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν εστίες υγραερίου γιατί πολλές φορές είναι πιο γρήγορες και φυσικά πιο οικονομικές. Λίγοι από εμάς όμως έχουμε σκεφτεί τα πλεονεκτήματα τις χρήσης επαγωγικών εστιών.  Με τον καιρό βέβαια η χρήση των επαγωγικών εστιών βλέπουμε να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και την προτίμηση των επαγγελματιών.

Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει  πολύ η τεχνολογία της επαγωγικής εστίας που κατά κάποιον τρόπο  είναι στην μόδα και βεβαίως αναφέρομαι στις εκπομπές μαγειρικής που βλέπουμε και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αλλά και σε πάρα πολύ διάσημα κανάλια στο youtube που ασχολούνται επίσης με την μαγειρική.

Παρακάτω τα πέντε πλεονεκτήματα των επαγωγικών εστιών.

  1. Εξοικονόμηση χώρου και εύκολη μεταφορά
  2. Αποτελεσματικότερη χρήση
  3. Ασφάλεια
  4. Μείωση της θερμοκρασίας στην κουζίνα
  5. Ευκολία στο καθάρισμα

Η εξοικονόμηση χώρου είναι ένα από τους βασικούς παράγοντες που κάνουν τη ζωή και την εργασία των μαγείρων στις κουζίνες ευκολότερη. Σίγουρα αν ερωτηθούμε όλοι να περιγράψουμε μία κουζίνα ενός εστιατορίου ή χειρότερα και ενός ξενοδοχείου τότε όλοι μας θα φανταστούμε μία κουζίνα μεγάλη, με πολλή ανοξείδωτο, πολύ κόσμο γύρω γύρω να τρέχει για να προλάβει τις δουλειές του αλλά επίσης και πολλές εστίες ηλεκτρικές υγραερίου με πολλές κατσαρόλες να βράζουν την ίδια ώρα.  Φανταστείτε Λοιπόν την ίδια κουζίνα αλλά όπου ηλεκτρικά και υγραερίου μάτια να υπήρχαν επαγωγικές εστίες. Θα υπήρχε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και  χρημάτων εάν αντί για τα οκτώ και δέκα μάτια της κουζίνας να υπήρχαν 10 εστίες επαγωγικές για τις κατσαρόλες.  Θα υπήρχε τεράστια εξοικονόμηση χώρου.

Όταν Λοιπόν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές εστίες και εστίες υγραερίου τότε πάρα πολύ από την ενέργεια που παράγουμε πηγαίνει χαμένη και σπαταλάτε χωρίς να αποδίδει το 100% του επιθυμητού αποτελέσματος που θα θέλαμε για την παρασκευή του φαγητού. Ίσως είναι δύσκολο να μπορέσουμε να διανοηθούμε πόσο πολύ ενέργεια σπαταλάτε σε σύγκριση με την ενέργεια που όντως χρησιμοποιούμε για να βράζουμε – ζεστάνουμε το φαΐ  αλλά με τις επαγωγικές εστίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε συνήθως το 90% της ενέργειας που παράγει η εστία μας.  Αυτό συμβαίνει γιατί η επαγωγική εστία όπως το λέει και το όνομα μεταδίδει την θερμότητα μόνο όταν έρθει σε επαφή με το σκεύος που έχουμε σκοπό να μαγειρέψουμε και αυτό την κάνει μία από τις πιο αποτελεσματικές συσκευές και επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος επιχειρηματίας της εστίασης για την επιχείρησή του για να εξοικονομήσει και χρήματα από την αγορά αλλά και από την μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι επαγωγικές εστίες προσφέρουν τεράστια ασφάλεια στο προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα γιατί όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει ούτε φλόγα ούτε ανεξέλεγκτη παραγωγή θερμότητας, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων και περίπτωση πυρκαγιάς μέσα στην κουζίνα. Είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να παρέχεται στο προσωπικό σας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στην κουζίνα σας.

Ένα τεράστιο πρόβλημα στις κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων ειδικά τους θερινούς μήνες είναι οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον χώρο της κουζίνας λόγω των πολλών συσκευών που λειτουργούν παράλληλα για το μαγείρεμα των φαγητών. Με τις επαγωγικές εστίες όπως είπαμε παραπάνω η ενέργεια παράγεται και οι εστίες ενεργοποιούνται μόνο όταν γίνει επαφή με το σκεύος που θέλουμε να μαγειρέψουμε και με το 90% της ενέργειας που παράγεται να μεταδίδεται στο σκεύος μαγειρικής μας, σημαίνει πως η θερμοκρασία στην κουζίνα θα είναι πολύ πιο χαμηλή βοηθώντας έτσι το περιβάλλον να γίνει πιο φιλικό προς τους εργαζόμενους και να αυξηθεί η παραγωγικότητα τους.

Εύκολος καθαρισμός. Θα μπορούσαμε να μην αναλύσουμε τίποτα περαιτέρω γιατί αυτές οι δύο λέξεις περνάνε το μήνυμα και σίγουρα για όλους όσους εργάζονται σε κουζίνες γενικότερα θα ξέρουν πως ο καθαρισμός είναι μία συνήθεια που αποκτιέται από την πρώτη κιόλας μέρα στη δουλειά. Είναι μία διαδικασία που είναι άκρως απαραίτητη και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Οπότε σκεφτείτε, τι θα έκανε πιο εύκολο το καθάρισμα;

Οι επαγωγικές εστίες.

Οι εστίες συνήθως υγραερίου που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις σήμερα με τα τόσα κομμάτια που αποσπώνται για να γίνει σωστός καθαρισμός και τις κρυφές γωνιές που μπορεί να πεταχτούν τα λάδια και το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή η επαγωγική εστία που στην ουσία είναι μία συσκευή επίπεδη που μπορεί να καθαριστεί πάρα πολύ εύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Μονόδρομος λοιπόν είναι η απόφαση για την αγορά σωστού εξοπλισμού της κουζίνας για το εστιατόριο ή και το ξενοδοχείο σας.

Ελπίζουμε να βρήκατε το άρθρο μας χρήσιμο και τα θέματα που θίξαμε σωστά όσον αφορά τον εξοπλισμό εστιατορίου και ξενοδοχείου, την κουζίνα και τις συσκευές που είναι καλύτερα να επιλέξουμε.

Μην ξεχνάτε πως στο Geniko Emporio μπορείτε να βρείτε επαγωγικές εστίες με πάρα πολύ προσιτές και χαμηλές τιμές για όλες τις τσέπες. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 2118001943 ή να μας στείλετε e-mail στο info@genikoemporio.com . Θα χαρούμε πάρα πολύ να συζητήσουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον καταλληλότερο εξοπλισμό για το εστιατόριο ή και το ξενοδοχείο σας βάσει των αναγκών που έχετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button