Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εστίασης – Κόστος VS Ποιότητα.

Επαγγελματικός Εξοπλισμός εστίασης: Κόστος VS Ποιότητα
Επαγγελματικός Εξοπλισμός εστίασης: Κόστος VS Ποιότητα

Όταν μιλάμε για επαγγελματικό εξοπλισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό η επένδυσή μας να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας αλλά και να αντέξει στον χρόνο. Όλοι μας γνωρίζουμε την φράση “ότι πληρώνεις παίρνεις” και αυτό ισχύει κατά 99% στον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης.

Από το μπλέντερ μας μέχρι και τον επαγγελματικό φούρνο πίτσας και ψυγείο, όλα τα κομμάτια στην κουζίνας μας είναι εξίσου σημαντικά και συμβάλουν στο να κάνουν την επιχείρησή μας βιώσιμη και επικερδής.

Πιο συγκεκριμένα, ο επαγγελματικός εξοπλισμός επιχειρήσεων εστίασης είναι ένα κομμάτι που ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπ’όψιν και να κάνει όσο το δυνατόν εξυπνότερες αγορές, γιατί πρέπει να κοιτάμε πάντα μακροπρόθεσμα και βεβαίως να θέλουμε να βγούμε δικαιωμένοι και κερδισμένοι από τις αγορές μας. Για παράδειγμα, δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε μία αγορά ενός επαγγελματικού ψυγείου πάγκου ή ακόμα βιτρίνας το οποίο το βρήκαμε σε καλή τιμή μεταχειρισμένο και γλιτώνουμε 200-300€ στην αρχική αγορά και να πετάμε τρόφιμα κάθε τρεις και λίγο όταν αντιληφθούμε πως το επαγγελματικό ψυγείο που αγοράσαμε δεν κάνει σωστή απόψυξη και δεν έχει καλή μόνωση. Κάτι που κάποιες φορές είναι δύσκολο να αντιληφθούμε στην αρχή όταν το εξετάζουμε πριν κάνουμε την αγορά μας, εκτός αν μπορούμε να το δουλέψουμε για 2-3 εβδομάδες πριν το αγοράσουμε, κάτι που το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο για να γίνει.

Ο σκοπός μας σαν ιδιοκτήτες εστιατορίου ή και γενικά επιχείρησης εστίασης είναι το κέρδος. Είναι μεγάλο λάθος να κοιτάμε παράγοντες βραχυπρόθεσμους και να βασιζόμαστε σε αυτούς για να κάνουμε αγορές ενός συγκεκριμένου προϊόντος επαγγελματικού εξοπλισμού μόνο για να το αντικαταστήσουμε μετά από 2-3 μήνες και το πληρώσουμε διπλό.

Παράγοντες που πρέπει να παίρνουμε υπ’όψιν για να κάνουμε μία σωστή αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης :

  1. Έχει εγγύηση από τον κατασκευαστη; (Βάσει νόμου οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά και έχει ηλεκτρικά μέρη τότε υποχρεωτικά έχει 1 χρόνο εγγύηση. )
  2. Πληρεί τις ισχύουσες νομοθεσίες υγιεινής ή κινδυνεύουμε με πρόστιμο από τους αρμόδιους φορείς σε περίπτωση ελέγχου;
  3. Κάθε πότε χρειάζεται να γίνεται service για να εξασφαλίσουμε την σωστή και ομαλή του λειτουργία; Μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιον σε τοπικό επίπεδο για να το κάνετε ή θα πρέπει να επιβαρυνθείτε έξοδα αποστολής για το στείλετε σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό σε άλλη πόλη ή ακόμα και νομό της Ελλάδας;
  4. Πόσο ακριβά είναι τα ανταλλακτικά του σε περίπτωση που χρειαστούν; (Αφού περάσει ο πρώτος χρόνος μέσα στον οποίο αν συμβεί κάτι τα όποια έξοδα προκύψουν επιβαρύνονται από την εταιρία που το προμηθευτήκατε το προϊόν).
  5. Είναι η εταιρία κατασκευής του προϊόντος ή από όποια εταιρία προμηθευτήκατε το προϊόν, αξιόπιστη και καλόφημη;
  6. Θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μου αυτό το κομμάτι του επαγγελματικού εξοπλισμού τώρα αλλά και στο μέλλον ή θα χρειαστεί να το αλλάξω σύντομα;
  7. Είναι απλό στην χρήση του ή χρειάζεται κάποια ειδική εκπαίδευση από την προμηθεύτρια εταιρία; Αν ναι, χρειάζεται πολύ χρόνο για το μάθω εγώ και το προσωπικό μου;

Καταλαβαίνουμε πώς το να εξοικονομήσει κάποιος χρήματα στην αρχική αγορά του επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης σημαίνει πως το περιθώριο κέρδους θα είναι μεγαλύτερο και ο χρόνος απόσβεσης του επαγγελματικού εξοπλισμού λιγότερος, αλλά αν ο εξοπλισμός τον “αφήσει” στα κρύα του λουτρού τότε θα έχει βγάλει τελικά περισσότερα; Θυμηθείτε πως κάθε ευρώ που γλιτώνουμε , δεν πάει να πει πως το κερδίζουμε πάντα…

Η ομάδα μας στο Geniko Emporio είμαστε πάντα στην διάθεση σας για να σας συμβουλέψουμε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης για την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για Επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης και Αναλώσιμα στο 2118001943 ή στείλτε μας email στο info@genikoemporio.com . Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε με τον οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button