Επαγγελματικά Ψυγεία Μεταχειρισμένα. Είναι καλή επιλογή?

επαγγελματικά-ψυγεία-μεταχειρισμένα - Geniko Emporio επαγγελματικός εξοπλισμός επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων

Επαγγελματικά Ψυγεία Μεταχειρισμένα. Είστε σίγουροι ότι τα χρειάζεστε πραγματικά?

Σε αυτό το άρθρο επιλέξαμε να κάνουμε μία σύγκριση μεταξύ των επαγγελματικών ψυγείων για τις επιχειρήσεις εστίασης γενικότερα.

“Εάν σας ενδιαφέρει η αγορά επαγγελματικού ψυγείου, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημά μας και να δείτε όλα τα τα ψυγεία μας.”

Όταν κάποιος επιλέξει να ανοίξει μία επιχείρηση εστίασης είτε είναι ένα εστιατόριο, είτε ένα ξενοδοχείο αλλά ακόμα και μικρότερες επιχειρήσεις όπως ένα mini market ή ένα αναψυκτήριο για να δίνει καφέδες και σάντουιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχει να πάρει όσον αφορά το άνοιγμα της επιχείρησής του.

Και αυτό είναι: Να αγοράσω μεταχειρισμένο επαγγελματικό εξοπλισμό ή καινούριο?

Στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε σαν χώρα όλοι κοιτάνε να επωφεληθούν βρίσκοντας έτσι τις χαμηλότερες τιμές για να προμηθευτούν τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό. Ο Επαγγελματικός εξοπλισμός είναι μία γενικότερη έννοια αλλά για τις επιχειρήσεις εστίασης έχει αρκετά παρακλάδια και μερικά από αυτά είναι τα επαγγελματικά ψυγεία, ο εξοπλισμός της κουζίνας δηλαδή τα μηχανήματα για την παρασκευή και προετοιμασία φαγητού όπως επίσης και τα εργαλεία και σκεύη μιας κουζίνας.

Έπειτα μπορούμε να επεκταθούμε στο στήσιμο του χώρου γενικότερα, δηλαδή σε τραπέζια στις καρέκλες και γενικότερα στη διακόσμηση του μαγαζιού.

Όλα αυτά πρέπει κάποιος να τα αγοράσει πριν ανοίξει την δική του επιχείρηση εστίασης είτε μικρή είτε μεγάλη. Αλλά οι περισσότεροι καταφεύγουν σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό εστίασης με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς να αφήνουν αυτήν τη σκέψη στο μυαλό τους να ωριμάσει για να μπορέσουν να δουν ξεκάθαρα τα οφέλη του καινούργιου εξοπλισμού εστίασης έναντι του μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Όπως θα έχετε και εσείς παρατηρήσει άσχετος με την κρίση που είναι η αιτία στο να κλείσουν πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις όλων των ειδών, άλλα τόσα ανοίγουν και τα περισσότερα από αυτά είναι επιχειρήσεις εστίασης. Και αυτό γίνεται γιατί το φαΐ είναι μία από τις πολυτέλειες που δεν μπορεί να κοπεί γιατί όσο πολυτέλεια και αν είναι άλλο τόσο είναι και ανάγκη του ανθρώπου.

Ως αποτέλεσμα αυτό έχει λοιπόν όλο και περισσότερος κόσμος να ανοίγει μία επιχείρηση εστίασης με σκοπό το κέρδος γιατί θεωρείται η σίγουρη σχετικά λύση της εποχής μας.

Για να μπούμε λοιπόν στο θέμα θέλουμε να θίξουμε κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αγορά του μεταχειρισμένου εξοπλισμού εστίασης έναντι του καινούργιου.

Ένα μεγάλο κομμάτι του επαγγελματικού εξοπλισμού είναι τα επαγγελματικά ψυγεία σε μία επιχείρηση, και είναι από τα πρώτα κομμάτια εξοπλισμού που θα προμηθευτεί κανείς γιατί είναι και τα πιο κοστοβόρα εάν συγκριθούν σαν μεμονωμένα κομμάτια επαγγελματικού εξοπλισμού. Την επόμενη θέση παίρνουν φούρνοι και γενικά τα υπόλοιπα μηχανήματα σε μία κουζίνα.

Αυτό που δεν σκέφτονται συνήθως οι περισσότεροι επιχειρηματίες αν επιλέξουν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο επαγγελματικό ψυγείο είτε είναι ψυγείο πάγκος ψυγείο είτε ψυγείο self service μεταχειρισμένο τα προβλήματα που θα παρουσιάσουν είναι τα ίδια.

Τα μεταχειρισμένα επαγγελματικά ψυγεία συνήθως μετά την πάροδο του χρόνου αρχίζουν και αποδίδουν λιγότερο σε σχέση με τα καινούρια λόγω όχι τόσο καλής μονώσεις στις πόρτες κάτι που επιδιορθώνεται σχετικά εύκολα με την αντικατάσταση στα λάστιχα της πόρτας.

Επίσης δημιουργούνται προβλήματα στο υγρό φρέον του ψυγείου και πολλά από αυτά διαθέτουν μοτέρ παλαιότερης τεχνολογίας που ξοδεύουν περισσότερο ρεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό δεν είναι και το ιδανικότερο γιατί τα μεταχειρισμένα ψυγεία είναι από τα κομμάτια του εξοπλισμού που πρέπει να είναι σε λειτουργία συνεχώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα που θέσαμε είναι προβλήματα που δεν μπορεί κάποιος χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις να λύσει. Για αυτό θα πρέπει να πληρώσει κάποιον επαγγελματία ψυκτικό παράδειγμα για να τον βοηθήσει να επιλύσει αυτά τα ζητήματα για να μπορέσει να εκσυγχρονίσει τον μεταχειρισμένο επαγγελματικό του εξοπλισμό.

Συνήθως όλα αυτά τα κόστη αν κάτσει κάποιος και τα υπολογίσει και βρει το πραγματικό κόστος του μεταχειρισμένου ψυγείου που μόλις προμηθεύτηκε τότε θα διαπιστώσει πως η τιμή του καινούριου επαγγελματικού ψυγείου δεν διαφέρει πάρα πολύ και ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε κάνει μία ποιο βαθιά έρευνα στην αγορά πριν προχωρήσει στην αγορά του μεταχειρισμένου ψυγείου.

Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν όταν έχουμε να κάνουμε με καινούργια – μεταχειρισμένα ψυγεία. Ψυγεία δηλαδή που έχουν αγοραστεί από καταστήματα ενός, δύο η και τριών χρόνων λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση τα μεταχειρισμένα ψυγεία θεωρούνται ακόμα καινούργια. Αν δεν βρείτε μία τέτοια περίπτωση θα σας συνιστούσαμε να μην μπείτε καν στη διαδικασία να ψάξετε για πιο παλιό μεταχειρισμένο εξοπλισμό για την επιχείρηση σας.

Επιπλέον θα πρέπει να έχετε κατά νου να μπορέσετε να εξακριβώσετε την ηλικία ενός μηχανήματος βρείτε για να είστε σίγουροι ότι παίρνετε καινούριο – μεταχειρισμένο ψυγεία και όχι κάποιο πιο παλιό.

Ας δούμε τον τρόπο με τον οποίο κερδίζεται πραγματικά.

Έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα μας άρθρα την χρήση ηλεκτρικών συσκευών με την χρήση των συσκευών υγραερίου. Πάρα πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στο άνοιγμα της επιχείρησής τους είτε επιλέξουν μεταχειρισμένο επαγγελματικό εξοπλισμό είτε καινούργιου, επιλέγουν εξοπλισμό ρεύματος και όχι υγραερίου.

Τις περισσότερες φορές όπως γίνεται και στο δίλημμα του μεταχειρισμένου εξοπλισμού έναντι του καινούργιου όπως αναλύσαμε παραπάνω, το να αγοράσει κανείς επαγγελματικό εξοπλισμό ρεύματος και γενικά ηλεκτρικές συσκευές αντί υγραερίου είναι πάρα πολύ οικονομικό όσον αφορά την αρχική αγορά του. Οι συσκευές υγραερίου κατά την αγορά τους όντας καινούργιο κομμάτι επαγγελματικό εξοπλισμό και όχι κάτι μεταχειρισμένο, κοστίζουν περισσότερο από τις ηλεκτρικές συσκευές.

Υπάρχουν πάρα πολλοί που επενδύουν κατά το άνοιγμα της επιχείρησής τους σε εξοπλισμό υγραερίου με σκοπό να βγάλουν τα λεφτά τους πιο γρήγορα λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος που θα έχουν στην κουζίνα τους. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε το υγραέριο είναι πολύ πιο φθηνό και οικονομικό σε σύγκριση με το ρεύμα αν αναλογιστεί κανείς ότι κάποιες συσκευές ηλεκτρικές όπως είναι οι επαγγελματικοί φούρνοι, επαγγελματικές φριτέζες, πλατώ και γκριλιέρες είναι αναμμένα για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και για τις επιχειρήσεις με παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας ακόμα περισσότερες.

Πρέπει κάποιος που αρχίζει τώρα την επιχείρησή του να σκεφτεί πάρα πολύ καλά το αρχικό του κόστος και αν είναι διατεθειμένος να γλιτώσει 1.000 με 2.000 ευρώ και να προμηθευτεί ηλεκτρικές μεταχειρισμένες συσκευές και μεταχειρισμένο επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρησή του με σκοπό να τα πληρώσει τους επόμενους μήνες στο ρεύμα ή να πληρώσει 1.000 με 2.000 ευρώ παραπάνω  στην αρχική του επένδυση και να δει τους λογαριασμούς του ρεύματος στον πάτο κυριολεκτικά λόγω της τεράστιας οικονομίας που θα κάνει στην επιχείρησή του χρησιμοποιώντας υγραέριο και καινούριο επαγγελματικό εξοπλισμό.

Εάν διαβάσετε όλο το άρθρο και έχετε φθάσει σε αυτό το σημείο τότε σκέφτεστε αγοράσατε επαγγελματικό εξοπλισμό μεταχειρισμένο για την επιχείρησή σας και αναρωτιέστε αν αυτή είναι η σωστή επιλογή που θα σας ωφελήσει πραγματικά μακροπρόθεσμα ή όχι.

Εμείς σε αυτό το άρθρο σας προσφέρουμε την δική μας οπτική γωνία όντας στον χώρο του επαγγελματικού εξοπλισμού αρκετό καιρό για να δούμε πολλούς πελάτες μας να επιλέγουν μεταχειρισμένο εξοπλισμό για την επιχείρησή τους και να το μετανιώνουν τους πρώτους μήνες λειτουργίας του.

Στο Geniko Emporio δεν θα βρείτε  μεταχειρισμένο επαγγελματικό εξοπλισμό.

Στο Geniko Emporio θα βρείτε όμως τον καταλληλότερο επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρησή σας βάσει των αναγκών που έχετε για να βγείτε κερδισμένος μακροπρόθεσμα από την αγορά σας.

Ο σκοπός μας είναι με τα ενημερωτικά μας άρθρα  να μπορέσουμε να πληροφορήσουμε και να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε με σκοπό να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστότερες και καταλληλότερες αποφάσεις για εσάς και την επιχείρησή σας. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να εγγυόμαστε πάντα για την ποιότητα, την αντοχή και την αποτελεσματικότητά του εξοπλισμού που σας προμηθεύουμε γιατί έτσι είναι μοναδικός τρόπος για να σας ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε τόσο καιρό επιλέγοντας μας ξανά και ξανά για τις αγορές του εξοπλισμού της επιχείρησής σας. Και με το να σας προμηθεύουμε μεταχειρισμένο επαγγελματικό εξοπλισμό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε.

Καλέστε μας σήμερα κιόλας για να σας λύσουμε όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησή σας και να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις για αυτόν. Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι 2118001943 και info@genikoemporio.com.  Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

Ζητήστε μας προσφορά για τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό. Παραδίδουμε στην έδρα σας απευθείας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button