Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
giati-pefti-i-doulia-tis-epixeirisis-sas-genikoemporio-zagorianos

Γιατί η δουλειά της επιχείρησή σας πέφτει?

οταν-πεφτει-η-δουλεια - Geniko Emporio Επαγγελματικός Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Ξενοδοχείων

Σε αυτό το άρθρο αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τους λόγους που συμβάλλουν στο να αρχίσει η δουλειά σε μία επισιτιστική επιχείρηση να πέφτει.

Εάν έχετε και εσείς μία επιχείρηση εστίασης και έχετε παρατηρήσει κάποια πτώση στην δουλειά και στις πωλήσεις όπως επίσης και στο ότι κάποιοι πελάτες που ερχόντουσαν αρκετά συχνά στον χώρο σας έχουν σταματήσει πια να τον επισκέπτονται Τότε σίγουρα κάνετε κάποιο από τα παρακάτω.

Ποιότητα του φαγητού

Εστιατόρια, ξενοδοχεία και γενικά άλλες επιχειρήσεις εστίασης, είναι επιχειρήσεις και αναζητούν το κέρδος παρόλα αυτά κάποιες από τις επιλογές που κάνουμε σαν επιχειρηματίες για την μείωση των εξόδων και την αύξηση των κερδών έχουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα που σίγουρα δεν τα θέλουμε και δεν σκοπεύαμε να θα προκαλέσουμε από μιας αρχής.

Αναρωτηθείτε λοιπόν αν αλλάξατε πρόσφατα μάρκες των τροφίμων που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για την παραγωγή των πιάτων σας ή αν αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύεται και γενικότερα επεξεργαστείτε τα τρόφιμα.

Ένα συχνό παράδειγμα είναι το λάδι της φριτέζας. Εάν αποφασίσετε να αυξήσετε τον αριθμό τηγανισμάτων που κάνετε με μία δόση λαδιού στην φριτέζα σας τότε αυτό μπορεί να είχε αντίκτυπο στην ποιότητα και την γεύση των τηγανητών φαγητών που προσφέρουν στους πελάτες σας.

Σε όλους μας έχει τύχει να φάμε φαγητό το οποίο έχει τηγανιστεί σε λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και μυρίζει λαδίλα. Ως αποτέλεσμα έχει το φαΐ αυτό να είναι πιο βαρύ για το στομάχι των πελατών σας και να τους αναγκάζει να τρώνε λιγότερο, οπότε αυτό συνεπάγεται σε λιγότερες πωλήσεις για εσάς.

Επίσης θα φύγουν από το εστιατόριο σας με μία όχι τόσο καλή αίσθηση στο στομάχι τους λόγω του ότι έφαγαν πολύ βαριά και αυτό σίγουρα θα συζητηθεί αναμεταξύ τους και δεν θα αργήσουν να καταλάβουν ότι το φαγητό που τους προσφέρεται είναι η αιτία που νιώθουν έτσι.

Βραχυπρόθεσμα όλα μπορεί να μοιάζουν πόσο θέλουν εσάς και την επιχείρησή σας όλα αυτά όμως τέτοιου είδους επιλογές όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων που προσφέρει στους πελάτες σας πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και σύνεση γιατί μπορεί να κρίνει την πίστη των πελατών στην επιχείρησή σας αν το δείτε μακροπρόθεσμα.

Καθαριότητα

Η καθαριότητα όπως γνωρίζουμε όλοι άλλωστε είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός εστιατορίου και για αυτό το λόγο ακριβώς δεν χωράει καμία οικονομία όσον αφορά τα καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε όπως επίσης και τον τρόπο που καθαρίζουμε την κουζίνα και τον χώρο του εστιατορίου.

Αν αποφασίσετε να κάνετε οικονομία σε κάποιο από αυτά τότε να είστε σίγουρος ότι αυτό θα φανεί στους πελάτες σας κάποια στιγμή και θα έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο σε σας και την επιχείρησή σας.

Το πιο εύκολο για κάποιον που θα δει ότι ο χώρος που πάει για να φάει είναι βρώμικος ή τουλάχιστον όχι τόσο καθαρός όσο ήταν παλαιότερα, είναι πολύ απλά να σταματήσει να έρχεται και να σας προτιμάει μελλοντικά. Και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι μείωση των πωλήσεων για εσάς.

Συμπεριφορά του προσωπικού

Η συμπεριφορά του προσωπικού είναι ο τελευταίος από τους τρεις σημαντικούς παράγοντες που θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο και δεν σηκώνει καν κουβέντα για το αν αξίζει τη θέση του σε έναν από τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες  για την πτώση πωλήσεων ενός εστιατορίου.

Το προσωπικό όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα άρθρα οφείλει να είναι ευγενικό προς τους πελάτες και να συμπεριφέρεται σαν να ήταν η επιχείρηση δικιά του.

Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τους πελάτες. Οι πελάτες είναι αυτοί που κρατάνε τις επιχειρήσεις ζωντανές και στην περίπτωση των επιχειρήσεων εστίασης οι πελάτες επιλέγουν ένα εστιατόριο για να φάνε με σκοπό με ευχαριστηθούν το φαΐ τους, την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος που θα φάνε, και τον τρόπο που θα τους σερβίρουν και θα τους συμπεριφερθούν.

Οι πελάτες τα παίρνουν όλα υπόψη υποσυνείδητα και συνειδητά όταν σχηματίζουν την άποψή τους για μία επιχείρηση εστίασης και γενικότερα για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ειδικά όταν σας επισκέπτονται για πρώτη φορά. Την πρώτη φορά ανακαλύπτουν τον χώρο, το φαγητό που προσφέρεται, το πως τους συμπεριφέρεστε και αν τα κάνετε όλα όπως πρέπει και τους χαρίζετε μία εμπειρία και όχι απλά ένα πιάτο φαΐ τότε να είστε σίγουροι ότι είναι δική σας και θα σας ξανά προτιμήσουν στο μέλλον

Επίλογος

Θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ να μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω τη γνώμη σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η δουλειά σε ένα εστιατόριο και γενικά σε μία επιχείρηση εστίασης πέφτει.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με την αγορά του επαγγελματικού σας εξοπλισμού στο Geniko Emporio έχουμε έμπειρους και καταρτισμένους πολίτες που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας λύσουν κάθε απορία που μπορεί να έχετε σχετικά με τα μηχανήματα που θέλετε να προμηθευτείτε.

Εμπιστευτείτε μας και αφήστε μας να σας εξοικονομήσουν χρήματα κάνοντας σωστές και έξυπνες αγορές που θα σας βοηθήσουν οικονομικά στο μέλλον.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Οδηγοί Αγοράς Εξοπλισμού Εστίασης
Call Now ButtonΆμεση Εξυπηρέτηση